Nye oplysninger viser, at Troels Lund Poulsen var rasende

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var så utilfreds med afgørelsen i statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag, at han ville ’fjerne’ direktøren i Skat København, Erling Andersen, der havde frifundet parret.

De belastende oplysninger om Troels Lund Poulsen kommer fra Lund Poulsens nærmeste medarbejder, særlig rådgiver Peter Arnfeldt, der under en afhøring hos Københavns Politi – der efterforsker dele af sagen – har sagt ’at Troels Lund Poulsen tydeligt gav udtryk for muligheden for at fjerne direktør Erling Andersen fra posten eller foretage ændringer af afgørelsen.’

Troels Lund Poulsen skulle også have spurgt, om det var en ’endelig’ afgørelse. Ifølge oplysningerne har Peter Arnfeldt også erkendt, at ’han og Troels Lund Poulsen var utilfredse med afgørelsen’.

Afhøringer hos Københavns Politi bekræfter også tidligere oplysninger om, at Troels Lund Poulsen og hans spindoktor Peter Arnfeldt på et møde d. 16. september 2010 - da de blev præsenteret for afgørelsen om, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark – blandede sig i afgørelsen i skattesagen. Netop en af de påstande, der skal undersøges i dommerundersøgelsen af skattesagen, som starter tirsdag.

Ministerens særlige rådgiver, departementschefen og produktionsdirektøren er alle blevet afhørt af politiet. Ifølge bt.dk's oplysninger skulle den nu tidligere departementschef Peter Loft under en afhøring af Københavns Politi have bekræftet, at der var ’flere ting i afgørelsen, der skabte diskussion. Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt var toneangivende og tydeligvis utilfredse med afgørelsen.’

Skats produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, der også deltog i mødet, fortæller at Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt var ’utilfredse med afgørelsen’. Steffen Normann Hansen var i øvrigt også nævnt i redegørelsen fra Skat Københavns direktør, Erling Andersen, hvor han kom med samme anklage.

Den centrale passus lyder: ’Over middag taler jeg med produktionsdirektør Steffen Normann Hansen på mit kontor og spørger om, hvad der foregår. Steffen Normann Hansen oplyser, at skatteministeren har prøvet at få Skat Københavns afgørelse omgjort. Det er undersøgt, om Skatterådet kan tage sagen op, hvilket dog er opgivet.’

De nye oplysninger ser ud til at belaste Troels Lund Poulsen. Skattesagskommissionen blev nedsat efter, at Skat Københavns direktør, Erling Andersen, havde fortalt, at den daværende skatteminister havde angrebet afgørelsen. Erling Andersen havde dog ikke personligt oplevet Lund Poulsens reaktioner. De nye oplysninger fra de tre embedsmænd, der faktisk deltog i mødet d. 16. september 2010 med Lund Poulsen, stiller dog sagen noget anderledes.

Peter Arnfeldt siger til bt.dk:

- Det er pure opspind. Jeg fortæller, hvad der skal fortælles om den sag til undersøgelseskommissionen på onsdag.

Bt.dk kan dog oplyse, at Peter Arnfeldt og hans advokat Henrik Stagetorn har skrevet til undersøgelseskommissionen og klaget over formuleringer i rapporterne.

- Vi har gjort opmærksom på, at rapporterne indeholder flere fejlagtige oplysninger, siger Henrik Stagetorn.

Troels Lund Poulsen meddeler via Venstres pressetjeneste, at han ikke har nogen kommentarer til sagen, og at han kun udtaler sig til undersøgelseskommissionen.

Peter Loft har ingen kommentarer til sagen.

Bt.dk har forgæves forsøgt at træffe Steffen Normann Hansen og hans advokat.

Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt fik i øvrigt på et møde 16. september 2010 hver sin papirkopi af afgørelsen i Thornings og Kinnocks skattesag.