Sundhedsminister Nick Hækkerup vil stramme reglerne, så børn under 15 år ikke må fungere som tolke i sundhedsvæsenet, men vil ikke lovegive om problematikken.

Det skal fremover ikke længere være tilladt for læger at bruge børn under 15 år som oversættere, når borgere med indvandrerbaggrund og et behov for tolkehjælp møder op til konsultation eller behandling på hospitaler eller i praksisser, mener sundhedsminister Nick Hækkerup ifølge Politiken.

»Det er en rigtig dårlig ide at bruge mindreårige børn som tolke i sundhedsvæsnet. Det kan være grænseoverskridende for et barn at være til stede under en lægekonsultation og skulle høre om en mors eller fars sygdom. Og derfor vil jeg nu stramme op på reglerne, så det bliver helt klart, at mindreårige børn ikke skal bruges som tolke,« siger sundhedsministeren.

Hver femte praktiserende læge siger ifølge en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, at de ofte eller af og til bruger børn som oversættere, når sproget udgør en barriere.

SFs sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) har på baggrund af rapporten kaldt sundhedsministeren i samråd, og nu melder Nick Hækkerup så ud, at tolkningsbekendtgørelsen skal ændres.

Det skal kun i fremtiden kun være i akutte eller livstruende situationer være tilladt for læger at bruge børn under 15 år som tolke, skriver Politiken.