Jobindsatsen skal målrettes erhvervslivet for at løse jobtørken, siger Mette Frederiksen, der mener, at beskæftigelsessystemet har svigtet dansk erhvervsliv.

Det danske beskæftigelsessystem er ikke gearet til det, der burde være dets fremmeste opgave: at levere kvalificeret arbejdskraft til det private arbejdsmarked.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Børsen mandag, hvor hun gør det klart, at der skal gøres op med det nuværende system.

- Jeg mener ikke, at beskæftigelsespolitikken er i nærheden af at sikre den arbejdsstyrke, som det konkurrenceudsatte danske erhvervsliv har behov for, siger hun til Børsen.

Mette Frederiksen, der har stået i spidsen for beskæftigelsesindsatsen i lidt over et år, er rystet over at opleve, at erhvervslivet nærmest har opgivet systemet.

- Når jeg taler med folk fra det private erhvervsliv, fortæller mange mig, at de slet ikke har kontakt til jobcentrene, eller kun har det sparsomt.

Og det holder ikke, mener ministeren, som derfor vil ændre hovedprioriteringen for systemet.

- Beskæftigelsespolitikken skal gavne dansk erhvervsliv. Og jeg mener, det skal være et af formålene med beskæftigelsespolitikken. Det er det ikke i dag, siger hun.

Og vælgerne kræver handling. En ny Greens-måling viser, at danskerne ser vækst og beskæftigelse som det altoverskyggende politiske tema for 2013, skriver avisen.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.