Det tørreste ørkensand blev pludselig til et subtropisk område med vildtvoksende træer, lianer og tornede buske, da udenrigsminister Villy Søvndal (SF) forleden skulle kommentere en evt. militæraktion mod Syrien.

I Deadline på DR2 tirsdag var Søvndal hevet i studiet for at udtale sig om situationen i Syrien, hvor præsident Bashar al-Assads gennem længere tid har forbrudt sig mod sin egen befolkning. Værten Jacob Rosenkrands spørger Villy Søvndal, hvorfor han er så fast i mælet om, at Danmark - heller ikke på sigt - vil deltage i en millitæraktion i Syrien for at stoppe al-Assasds gerninger mod dele af sin egen befolkningen, der vurderes til at have kostet over 3.500 mennesker livet i år. LÆS OGSÅ:  - Fordi det er et fantasteri. Jeg deltog, som du nævnte før, i udenrigsministermødet i EU, og der hørte jeg ikke en eneste tale om en militæraktion. Det er situationen alt for kompleks til. Hvad skulle man gøre; bombe i byerne... Eller sende landtropper ind i den syriske jungle...., lød det fra den danske udenrigsminister. Ingen jungle i Syrien
Problemet for Villy Søvndal er bare, at der ikke er skyggen af jungle i Syrien. Store dele af landet udgøres af ørkenlignende områder, hvor vegation ikke ligefrem har optimale vilkår.
STOLER DU PÅ SØVNDALS EVNER SOM UDENRIGSMINISTER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Det er ikke første gang, at Villy Søvndal har visse problemer med geografien. I 2004 stillede Villy Søvndal som forsvarsordfører daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, et spørgsmål om en militærbase under den grønlandske indlandsis. Tog fejl af militærbase
- Vil statsministeren redegøre uddybende for specialstyrkebasen Fort Bragg, der angiveligt er placeret under den grønlandske indlandsis, hed det dengang. LÆS OM SAGEN HER:  Villy Søvndal blev dog til grin i store dele af Folketinget og pressen for spørgsmålet, fordi Fort Bragg er verdens største militæranlæg. Basen rummer godt en tiendedel af alle den amerikanske hærs styrker og har ligget i North Carolina i næsten 100 år.

Hvad synes du om Villy Søvndals udtalelse?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. lørdag