Beskæftigelsesministeriet har afsat 15 millioner kroner til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø for de ansatte i de danske fængsler.

Mobning, trusler og vold. Arbejdsdagen kan være hård for de ansatte i de danske fængsler. Og nu skal de have hjælp til at håndtere hverdagens kontante udfordringer.

Beskæftigelsesministeriet afsætter i første omgang 15 millioner kroner til såkaldte »hjælpepakker« til de fængselsansatte, som de kan søge om at få del i. Hver pakke består af 300.000 kroner, som det enkelte fængsel skal bruge på at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Det nye tiltag er en anerkendelse af, at de fængselsansatte har udfordringer, som de færreste på arbejdsmarkedet kender til.

- De er udsat for et meget stort pres. De skal arbejde med en gruppe af mennesker, som selv har det svært, og der kan være overgreb, overfald, trusler og chikane, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det er en medarbejdergruppe, som vi slet ikke kan undvære. De gør en kæmpe stor indsats, og mange af dem har rigtig svære arbejdsvilkår. Både fordi de arbejder med indsatte i danske fængsler, hvoraf nogle af dem selvfølgelig er nogle lidt svære størrelser at have med at gøre, og fordi der er trusler, vold, og en stor psykisk belastning. Det hårde arbejdsmiljø ønsker vi at gøre noget ved, fortsætter Mette Frederiksen.

Ministeren erkender, at der er stor forskel på, hvilket behov der er i de forskellige fængsler. Derfor er det på forhånd ikke dikteret, hvad en hjælpepakke skal indeholde.

- Det er medarbejderne, der sammen med ledelsen kan søge om pengene. Medarbejderen ved, hvor skoen trykker, og hvad der er behov for. Men vi har især sat penge af til forebyggelsespakker indenfor det psykiske arbejdsmiljø. Medarbejderne skal blive bedre til at sætte ord på, hvad der sker, og ledelserne bedre til at reagere både før og efter, siger Mette Frederiksen.

Medarbejdergrupperne i de danske fængsler får besked om den nye hjælpepakkemulighed onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.