Dansk Folkeparti kræver socialministeren på banen i sagen om den katolske privatskole Sct. Knuds Skole i Fredericia.

Kravet kommer efter, at BT har fortalt historien om den 18-årige Nanna Riis Hansen, der efter seks års skolegang med psykisk og fysisk vold på skolen i dag lever som førtidspensionist.

BT har været i kontakt med en lang række tidligere elever, hvoraf flere i dag ligeledes lever med psykiske men, og det har fået DF til at banke i bordet.

- Det er en tragisk historie, og det er trist at læse, at der er flere børn, der har været udsat for nogle rigtig grimme ting, som har givet ar på sjælen, siger Karina Adsbøl, der er handicapordfører for Dansk Folkeparti.

Skal hjælpes

Hun kræver derfor, at socialminister Karen Hækkerup (S) følger op på de elever, der har fået varige traumer efter skolegang på Sct. Knuds Skole.

- Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om eleverne, så de får den hjælp og støtte til de her traumer, som de har behov for. Der skal iværksættes foranstaltninger og opfølgning, så eleverne, der har gået på skolen, får tilbudt hjælp og bliver hjulpet til at få bearbejdet deres oplevelser, får hjælp til uddannelse osv., siger Karina Adsbøl, der også mener, at Fredericia Kommune skal kigges efter i sømmene.

- Det kan godt være, at man også skal tjekke op på, om tilsynet er tilstrækkeligt, siger hun.