Sundhedsminister Astrid Krag.
Sundhedsminister Astrid Krag. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sundhedsministeren sætter kendt SFer på plads efter Titanic-metafor

SF er som Titanic, der har ramt et isbjerg og er på vej til at synke. Sådan lyder den kontante udmelding fra tidligere medlem af Folketinget Kamal Qureshi ved SFs landsmøde i Kolding.

Men den sammenligning har sundhedsminister Astrid Krag (SF) meget svært ved at tage alvorlig.

- Jeg skal ikke udtale mig om, hvilken jolle Kamal har padlet rundt i det seneste halve år, lyder det fra sundhedsministeren, der understreger, at SF og regeringen har foretaget vigtige kursændringer for Danmark efter valget i september sidste år.

- Jeg kan tage mit eget område: Vi har blandt andet fået gjort op med den stigende privatisering af sundhedsvæsenet, taget vigtige skridt for at sikre fri og lige adgang til sundhed og rullet brugerbetaling tilbage på nogle områder. Det er en masse vigtige og afgørende resultater, og vi er kun lige begyndt, lyder det fra ministeren.

Astrid Krag anerkender dog, at opbakningen til SF i øjeblikket ikke er på det niveau, den skal være.

- Det går op, og det går ned i politik. For at blive i skibsmetaforerne så er der højere bølgegang nogle gange end andre gange, og det er klart, at der ligger et vigtigt arbejde foran os i SF med at blive ved med at levere resultater, så vi får et grønnere og mere retfærdigt Danmark, siger ministeren, der samtidig afviser, at partiet skulle have foretaget en højredrejning, som kritikerne peger på.

- En del af diskussionen drejer sig om den misforståelse, at borgerlige skulle have monopol på den økonomiske ansvarlighed, men det har aldrig været SFs politik, at budgetter ikke skulle hænge sammen. Det har heller aldrig været SFs eneste succeskriterium, at den offentlige sektor skulle være så stor som mulig, siger Astrid Krag.

SF holder hen over weekenden landsmøde i Kolding. På landsmødets første dag opfordrede SF-formand Villy Søvndal SFerne til at stå sammen.

- Jeg synes, vi fra dette landsmøde skal se hinanden i øjnene og give hinanden håndslag på, at nu står vi sammen, lød det fra Søvndal fra talerstolen fredag aften.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.