Kulturminister Uffe Elbæk (R) måtte afbryde interview med Se og Hør-journalist, der stillede bizarre homo-spørgsmål.

Står du og flirter?

Sådan lød spørgsmålet fra en Se og Hør-journalist, da en hyggelig familiestund tirsdag aften udviklede sig bizart for kulturminister Uffe Elbæk (R).

Nicolai og Felix

Ministeren, der var på vej i cirkus med sin familie, indvilgede i at svare på et par hurtige spørgsmål fra journalisten, der dog viste sig at besidde en stærkt diskriminerende og aparte interviewteknik.

Til sidste måtte kulturministeren simpelthen afbryde interviewet. Efterfølgende berettede Uffe Elbæk om interviewet på sin Facebook-profil:

- Er lige kommet hjem efter præmiere på den nye Cirkus Arena forestilling (på Bellahøj). Var der sammen med mit barnebarn Svea på 4 år, min søn, min svigerdatter, min kæreste og min gamle mor på 85. Dejlig aften. På nær den mærkeligste - og fuldstændig grænseoverskridende - oplevelse med Se og Hør, skriver han.

- Lige som hele familien skal ind i cirkusteltet, bliver jeg spurgt - for rullende kamera - af en journalist om en hurtig kommentar. Det vil jeg gerne give - glæder mig faktisk til at fortælle om, hvor meget jeg ser frem til cirkusforestillingen, forklarer Uffe Elbæk.

Herefter tager interviewet er sær drejning:

- Jeg får det første spørgsmål (som jeg husker det): Det er så første gang at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus? Øh - næ - det er kulturministeren der skal ind og se cirkus, svarer jeg. Hvorefter journalisten gentager sit spørgsmål: 'Det er første gang en homoseksuel kulturminister skal i cirkus!' Nej, svarer jeg igen. Og returnerer med et spørgsmål om det da er heteroseksuel journalist der spørger? Hvorefter journalisten spørger, om jeg flirter?

- Nej, siger jeg igen. Hvorefter jeg får endnu et spørgsmål fra journalisten: Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge?

- Her afbryder jeg interviewet med ordene: Det her er simpelthen lavmålet. Drejer mig om mod min familie, som ikke fatter, hvad der sker. Og fatter det endnu mindre, da jeg forklarer dem, hvad jeg lige er blevet spurgt om. Højst højst speciel oplevelse. Må jeg ærligt sige.

Uffe Elbæks Facebook-væg er her til morgen fuld af tilkendegivelser fra venner, der tilsyneladende er lige så rystet over journalistens opførsel som ministeren selv.

Af Niki Ranch Nielsen, nini@stiften.dk