Kun godt hver 10. ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet, er kommet i job eller uddannelse i de seneste 13 uger. Beskæftigelsesministeren opfordrer på ny til at slå flere akutjob op.

Selvom det går i den rigtige retning, så går det for langsomt med at få oprettet akutjob til de ledige, der fra nytår risikerer at ryge ud af dagpengesystemet. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det går for langsomt, og derfor er der en stadig opfordring fra min side om at få oprettet flere akutjob og sørge for at få ansat nogle af dem fra målgruppen, siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Blot 12,4 procent af de knap 50.000 danskere, der i forbindelse med regeringens akutpakke har modtaget brev fra det offentlige, er i løbet af de seneste 13 uger kommet i job eller i uddannelse.

Samlet er 26,5 procent dog afmeldt dagpengesystemet, men det skyldes også sygdom og andre årsager.

- Det viser også, at arbejdsmarkedet ikke er gået helt i stå, for det, at hver fjerde er afmeldt er jo en positiv historie. Det viser jo, at der også er nogle af dem, der har været ledige i rigtig lang tid, som kommer i arbejde, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren understreger dog, at hun fortsat er bekymret på de mange tusinde lediges vegne.

- Vi kan se på det tal, der ligger nu, at mange vil tabe deres dagpengeret i første halvår af 2013. Det har vi hele tiden vidst, at der var en risiko for, og det er klart, at med den måde, som den danske økonomi udvikler sig på og forholdene på arbejdsmarkedet i det hele taget, så er der rigtig mange mennesker, der står i en svær situation. Selvfølgelig er jeg bekymret over det, siger Mette Frederiksen.

Hun fastslår, at målsætningen om 12.500 opslåede akutjob per 1. juli 2013 stadig er realistisk.