Fødevareminister Mette Gjerskov kan nikke genkendende til Birgitte Nyborgs problemer i tv-serien Borgen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012)
Fødevareminister Mette Gjerskov kan nikke genkendende til Birgitte Nyborgs problemer i tv-serien Borgen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Søndag aften ramte DRs tv-serie Borgen fødevareminister Mette Gjerskov (S) lige i brystet.

Da seriens hovedperson Birgitte Nyborg blev ramt af forstadier til brystkræft, kom tv-dramaet igen forbløffende tæt på virkeligheden. 

- Der er et eller andet med den serie, siger Mette Gjerskov og fortæller, at hun flere gange har oplevet en sammenfald mellem Borgens fiktive verden og hendes egen private og politiske hverdag.

- Nogle uger efter jeg blev minister, sagde lægerne til mig, at den var gal. Brystkræft, sagde man. Men jeg blev frikendt. De tog fejl fra starten. Det var lidt af en rutsjetur, siger Mette Gjerskov.

Heldigvis gik der kun et par timer, før lægerne opdagede, at man havde begået en fejl, og Mette Gjerskov nåede kun at kigge i sin overfyldte kalender og fundere over, hvilke møder hun kunne aflyse, og det var ikke mange.

- Vi havde lige overtaget EU-formandskabet, og mange rejser var allerede lagt ind. Man skal huske, at en ministers kalender er fuldstændig styret af embedsmændene, siger hun.
 
For et par uger siden kom Borgen også tæt på fødevarministerens virkelighed, da man satte fokus på dansk svineproduktion og fortalte, at grise får for meget medicin, at 25.000 smågrise aflives hver dag og at landmænd ikke gider spise deres egne produktionsdyr, men tager dem, der har gået og hygget sig uden for. 
Dengang blandede hun sig også på twitter i debatten og blev på grund af sin ihærdighed kaldt for twitterministeren.
 
- Sidst var det svin, og nu dette. Da statsminister Helle Thorning-Schmidt ringede til mig og spurgte, om jeg ville være minister, var klokken 21.15 og jeg havde lige set Borgen. Jeg må bare sige, at der er et eller andet med den serie, der griber ind i mit liv, siger Mette Gjerskov.

Søndag aften tweetede hun: 

- Borgen bliver noget privat. Brystkræft! Det sagde de, at jeg havde - lige da jeg var blevet minister. Heldigvis falsk alarm.

For en uge siden kom det frem, at den konservative Mai Henriksen brugte afsnittet om prostitution som løftestang til en debat om de prostitueredes rettigheder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.