Eksport- og udenrigshandelminister Pia Olsen Dyhr. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012).
Eksport- og udenrigshandelminister Pia Olsen Dyhr. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012). Foto: Torkil Adsersen

SF er ikke blevet et smallere parti, og der er ikke tale om en udrensning af Astrid Krags støtter, lyder det fra handelsminister Pia Olsen Dyhr, efter prominente SFere de seneste dage har vendt partiet ryggen.

Mattias Tesfayes afgang som næstformand i SF og landsledelsesmedlem Kasper Bjerings udmeldelse af SF har skabt ubegrundede myter om SF.

Sådan lyder det fra handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), der »føler et behov for at præcisere et par ting« i den debat, der er opstået, fordi både Tesfaye og Bjering har forladt deres poster i partiet med den begrundelse, at de var uenige med partiets linje efter formandsvalget.

- (...) Der florerer en del helt ubegrundede myter om situationen i SF, skriver handelsministeren på sin Facebook-profil, hvor hun oplister tre påstande, der i hendes optik er helt forkerte: At SF skulle være et mere smalt parti i dag, at SF ikke har plads til de unge, og at der finder en udrensning sted af de SFere, der i formandskampen støttede Astrid Krag.

- Påstand 1: SFs projekt nu er smallere. Nej, det er ikke korrekt. For det første har vores nye formand understreget, at SF er for alle, og vi er et Folkeparti, modsat hvad visse andre ønskede, da de meldte ud, at SF kun er for den canvasklædte arbejder, der smører leverpostejsmadder hver dag. Så nej, vores projekt er det brede og for alle, skriver Pia Olsen Dyhr.

Om påstand nummer to skriver hun, at SF har regeringens yngste minister.

- Vi har den yngste minister i regeringen på 30, og vores nye næstformand Peter er kun 27 år. Så den påstand falder også til jorden, skriver hun, inden hun fortsætter til den sidste påstand, der handler om, at der finder en udrensning sted, at de SFere, der i formandskampen støttede Astrid Krag.

- Det er ikke min oplevelse, og jeg var selv en af dem der støttede Astrid i formandsvalget. Man kan vel heller ikke kalde det en udrensning, når folk selv vælger at gå, skriver hun.

Hvad mener du - Er Annette Vilhelmsens ledelse af SF for topstyret?

DELTAG I DEBATTEN HERUNDER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.