Erhvervsminister Morten Bødskov kommenterer nu på en konkret episode om en upassende kommentar til Enhedslistens Pernille Skipper. 

I en ny bog beskriver Enhedslistens tidligere frontfigur og nuværende politiske kommentator på TV 2, hvordan hun fik en stærkt upassende kommentar fra en minister, da hun var retsordfører for Enhedslisten. 

»Det bliver da svært at koncentrere sig, når du har den skjorte på,« skulle en minister ifølge Pernille Skipper have sagt til hende, da hun deltog i et møde i Justitsministeriet. 

Pernille Skipper har i flere interview i forbindelse med udgivelsen af den nye bog afvist at sætte navn på den pågældende minister. 

Men nu melder Morten Bødskov, der var justitsminister i den daværende Thorning-regering i samme periode som Pernille Skipper var retsordfører sig på banen, og afviser, at der er tale om ham. 

»Det er ikke mig, der er står bag denne upassende kommentar, og det har Pernille Skipper også bekræftet over for mig,« skriver han i en sms til B.T.

I bogen skriver Pernille Skipper desuden, at »den pågældende minister kunne i øvrigt finde på at sms’e sent om aftenen uden nogen egentlig grund, invitere til at ‘fortsætte diskussionen over et glas vin’ eller blive siddende alt for længe efter en professionel samtale.« 

Hun skriver videre om samme minister, at han er »den type, der opfatter selv den mindste venlighed som flirt, hvorfor man hele tiden skal være opmærksom på at holde relationen professionel.«

Pernille Skipper afviser, at hun på nogen måde har sat gang i en »gætteleg« med sin beskrivelse af den upassende kommentar i bogen. 

»Ud fra den logik om, at ingen må kunne genkendes hvis man leder meget, meget længe, bliver det jo rigtigt svært nogensinde at skrive noget som helst om nogen,« siger Pernille Skipper og fortsætter: 

»Jeg synes, man burde pakke navnelegen væk, og fokusere på det, der er pointen, nemlig at det her ikke handler om enkelte episoder eller enkelte personer. Det handler for mig om summen af nogle oplevelser, og om en kultur, der er og har været på Christiansborg,« siger hun. 

Skipper mener ikke, at det forhold at hun i bogen nævner, at der er tale om en siddende minister mellem 2011 og 2016, som er den periode, hun var retsordfører for Enhedslisten, sætter gang i spekulationer. 

»Der er jo rigtigt mange mennessker, der har været ministre i al den tid, jeg har været retsordfører for Enhedslisten,« siger hun.

Men du skriver, at der var tale om en mand, og der har i alt været 21 mandlige ministre i den periode. Er det 'rigtig mange mennesker'?

»Altså, har du seriøst siddet og talt dem alle sammen?«

Der er 21. Det er ikke ligefrem et større arbejde. Det kan alle hurtigt gøre. Får det dig til at overveje, om din beskrivelse i bogen giver anledning til en gætteleg om, hvem det var?

»Jeg kunne også have bare have skrevet, at der var tale om en politiker. Så var I journalister sikkert gået i gang med jagten alligevel. Min pointe med at fortælle om det her er slet ikke at jagte enkeltpersoner. Jeg håber og tror virkelig på, at folk derude - som måske ikke er journalister - er i stand til at læse bogen og forstå budskabet, og få et indblik i en kultur, der har problemer med sexisme,« siger Pernille Skipper. 

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.