En lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere er dybt urimeligt, mener forbundsformand for HKKF.

København: Det er helt urimeligt, at folketingspolitikere og ministre står til at få omtrent 15 procent mere i lønposen, som Vederlagskommission, hvis formål er at kulegrave politikernes løn- og pensionsforhold, ifølge Politiken ventes at anbefale.

Det mener forbundsformand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) Flemming Vinther.

- Politikerne har skåret på kontanthjælp, de har skåret på efterløn, og jeg ved snart ikke hvad. Alle vi andre går den trange vej, og så går de selv en anden vej, siger Flemming Vinther til Ritzau.

- Moral er godt, men dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt, siger han.

Kilder i og uden for Vederlagskommissionen siger til Politiken, at både ministre, folketingspolitikere og borgmestre kan forvente en lønstigning.

Det forventes dog samtidig, at ekspertgruppen foreslår en ændring af politikernes pensionsordninger, så de ligner en almindelig arbejdsmarkedspension.

- Selvfølgelig skal de også have en lønstigning, for deres mælk bliver også dyrere. Men det er kun rimeligt, at de blive reguleret ligesom os andre, siger Flemming Vinther.

Militær-formanden anerkender, at politikere varetager en vigtig opgave og ofte arbejder mere, end man kan nå på en 37 timer lang arbejdsuge.

- Men jeg synes også, vores politifolk har en vigtig opgave med at beskytte os i hverdagen, sig Flemming Vinther og fortsætter:

- De social- og sundhedsassistenter, som hver dag kæmper for, at vores ældre har en nogenlunde anstændig hverdag, har i hvert fald heller ikke fået en lønstigning på 15 procent.

Både Venstre, Socialdemokraterne, de Radikale, de Konservative og SF - altså et bredt flertal i Folketinget - har på forhånd meldt ud, at de vil stemme for Vederlagskommissionens anbefalinger, uanset hvad ekspertgruppen anbefaler.

/ritzau/