Folketingsmedlem Mikkel Bjørn (DF) får seks ordførerskaber i partiet.

Det oplyser DF i en pressemeddelelse.

Mikkel Bjørn skiftede tidligere på ugen fra Nye Borgerlige til DF. Blandt årsagerne var samarbejdsproblemer med Lars Boje Mathiesen, som står til at blive Nye Borgerliges næste formand efter Pernille Vermund.

Mikkel Bjørn bliver ordfører for kultur, medie, kirke, ligestilling, nordisk samarbejde og indfødsret. Desuden fortsætter han som formand for Indfødsretsudvalget.

»Det er nogle områder, som jeg synes, er enormt spændende, og som jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med. De ligger alle mit hjerte nært,« siger Mikkel Bjørn i pressemeddelelsen.

Han overtager ordførerposterne på kultur- og kirkeområdet fra DF-formand Morten Messerschmidt.

Ordførerskaberne på medie-, ligestillings- og indfødsretsområdet overtager Mikkel Bjørn fra DF-partistifter Pia Kjærsgaard.

»Kulturpolitik er et enormt vigtigt område. Vi skal værne om dansk kultur og historie og sikre, at vores fælles arv og identitet bliver formidlet videre til kommende generationer.«

»Tilsvarende er kirkepolitik et meget vigtigt område, fordi vores kristne kulturarv er afgørende for, hvem vi er, og hvad vi skal være i fremtiden,« siger Mikkel Bjørn.

Dansk Folkeparti har seks mandater i Folketinget efter tilgangen af Mikkel Bjørn.

Nye Borgerlige er nede på fire mandater. Partiet blev valgt ind med seks mandater ved folketingsvalget 1. november sidste år.

Kort tid derefter smuttede Mette Thiesen fra Nye Borgerlige grundet intern ballade. Hun er i dag løsgænger, men har et samarbejde med DF.

Pernille Vermund meddelte 10. januar, at hun stopper som formand for det parti, hun er medstifter af.

I stedet er det Lars Boje Mathiesen, der overtager formandsposten. Det sker formelt 7. februar på en ekstraordinær generalforsamling.

Mikkel Bjørn begrundede blandt andet sit exit fra Nye Borgerlige med, at han af partiets sekretariatschef var blevet truet med en eksklusion, hvis han ikke bakkede op om Lars Boje Mathiesen. Det har partitoppen i Nye Borgerlige afvist.

/ritzau/