Ved aftenens ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde var der et medlem af folketingsgruppen i Nye Borgerlige, som ikke bakkede op om Lars Boje Mathiesens kandidatur som formand.

Det var det nyvalgte medlem Mikkel Bjørn Sørensen.

Det bekræftede Lars Boje Mathiesen selv overfor pressen, da han gav kommentarer umiddelbart efter mødet.

Mikkel Bjørn har dog heller ikke afvist at støtte Lars Boje, men har fortsat ikke gjort sin holdning op.

Lars Boje fortalte at partiets næstformand Peter Seier Christensen og folketingsmedlem Kim Edberg Andersen bakkede ham op. Som afgående formand bakker Pernille Vermund ikke nogen kandidater op og partiets sidste mandat har altså tilkendegivet, at han for nuværende ikke kan bakke Lars Boje Mathiesen op.

»Jeg er utroligt glad og stolt over, at vores næstformand Peter Seier Christensen går ud officielt og bakker mig op,« siger Lars Boje Mathiesen og fortsætter:

»Jeg er stolt af at Kim Edberg Andersen går ud og bakker mig op. Pernille kan ikke og skal ikke bakke nogen op som afgående formand,« siger han.

»Som det er nu, er der en i gruppen, der har sagt, at han ikke er klar til at træffe beslutning endnu,« siger Lars Boje Mathiesen og forklarer, at det muligvis kan ske senere.

Mikkel Bjørn - formand for indfødsretsudvalg og valgt til folketinget for Nye Borgerlige.
Mikkel Bjørn - formand for indfødsretsudvalg og valgt til folketinget for Nye Borgerlige. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

B.T. forsøger at få en kommentar fra Mikkel Bjørn Sørensen, som netop er det sidste medlem, som ikke her til aften kunne give sin opbakning. Til TV2 og DR siger han kort, at han ikke har taget stilling endnu.

Lars Boje forklarer, at han selv mener han er den rette til at føre Nye Borgerlige videre.

»Jeg vil føre Pernille Vermunds og Peter Seier Christensens kurs videre. Jeg har parlamentarisk erfaring, jeg har haft mange år både i det offentlige og det private. Jeg har også været selvstændigt erhvervsdrivende,« siger han og fortsætter:

»Jeg har siddet herinde de sidste fire år, jeg har siddet herinde i de benhårde coronaforhandlinger og så har jeg en god gennemslagskraft til at få vores politik ud i medierne,« siger Lars Boje Mathiesen.

I de seneste uger har der gået rygter om et muligt kampvalg mellem Mikkel Bjørn og Lars Boje Mathiesen, som siges at tilhøre hver deres linje i partiet.

Indtil videre er det altså kun Lars Boje Mathiesen, der har meldt sig som kandidat.

Der vil blive afholdt en ekstraordinær generalforsamling den 7. februar, hvor den nye formand altså bliver valgt.

Mikkel Bjørn kan fortsat vælge at bakke op om Bojes formandsskab, men kunne altså ikke her til aften give sin støtte.