Foto: Torkil Adsersen
Den konservative partiformand, Lars Barfoed, flyttede i december måned ind i en attraktiv 4-værelses hjørne-lejlighed på Frederiksberg. Lejligheden ejes af Frederiksberg Boligfond.

Men på Frederiksberg undrer man sig over den flytning, for normalt er lejligheder som Barfoeds forbeholdt børnefamilier og andre Frederiksberg-borgere med særligt boligbehov.

Den socialdemokratiske viceborgmester på Frederiksberg, Katrine Lester mener, at sagen stinker.

- Det er meget mistænkeligt, at en bestyrelse fyldt med konservative partimedlemmer tilbyder en lejlighed til deres formand, som aldrig burde få den, fordi han ikke bor på Frederiksberg. Det er ikke i overensstemmelse med fondens fundats og derfor undrer det, siger Katrine Lester.

Hun mener, at Frederiksberg Boligfond skal fastsætte klare retningslinier for, hvordan de formidler de dyre lejligheder, som Barfoed har været heldig at få.

- Helt grundliggende holder det ikke, at det ikke er fuldt åbent, hvordan man kan komme i betragtning. Der skal være klare retningslinier og en venteliste, alle kan få mulighed for at skrive sig på.

- En 4-værelses lejlighed kunne være en god bolig for en familie med to voksne og to børn, siger Katrine Lester.

Hun understreger, at hun forholder sig til det principielle i sagen, for hun kender ikke detaljerne i, hvordan Barfoed er kommet i besiddelse af sin lejlighed. Men hun mener, at uanset hvad, så bør en partiformand ikke bringe sig selv i en situation, hvor han kan beskyldes for at opnå særlige fordele ved hjælp af vennetjenester.
Lotte Hansen: Det var mig der sagde det først


Det er PrivatBo, der administrerer lejlighederne i den ejendom, hvor Barfoed er flyttet ind. Og her forklarer den administrerende direktør, Kirsten Thøgersen, hvordan Barfoed kunne få fat i en af de attraktive boliger.

- Vi har gennemført en gennemgribende renovering af lejligheden, og det gjorde, at lejligheden steg til det lejedes værdi. Lejligheden blev herefter udbudt til alle, der stod på både intern og ekstern venteliste, og da der ikke var nogen interesserede, så blev den udbudt via boligportal.dk, siger hun til Ekstra Bladet.

Beboerrepræsentanten i fondens bestyrelse, Mette Bang Larsen, er dog enig med den socialdemokratiske viceborgmester. Hun mener, det er værd at se nærmere på, hvad der er sket i sagen.
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.