Casper Strunge får sat håret hos en frisør sammen med andre politikere i forbindelse med sidste valg, hvor han dog ikke blev valgt. Foto: Søren Bidstrup
Casper Strunge får sat håret hos en frisør sammen med andre politikere i forbindelse med sidste valg, hvor han dog ikke blev valgt. Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup

Konservative i Gentofte har overraskende opstillet en ukendt, ung folketingskandidat i kredsen, som ellers regnes for at være den sikreste overhovedet. Og som tidligere har haft kendte navne som Connie Hedegaard, Benedikte Kiær og Charlotte Dyremose opstillet.

Partiet er i krise og kendte navne og unge talenter - f.eks. Rasmus Jarlov og Mai Henriksen - kan ikke være sikre på at blive valgt. Derfor skulle man tro, at der var kødannelse udenfor Gentofte-kredsen, som er ledig efter, at Benedikte Kiær forlod den for at satse på borgmesterposten i Helsingør. Gentofte-kredsen er en af de få højborge, partiet har tilbage sammen med Frederiksberg og Vallensbæk.

Men kredsen har nu valgt at opstille den ukendte 39-årige folkeskolelærer Casper Strunge, der oprindeligt er fra Silkeborg.

Han driver et filmproduktionsselskab, og er formand for De Konservatives uddannelsestænketank, men der er næppe mange udenfor De Konservatives egne rækker, der har lagt mærke til ham.

- Det er rigtigt, at vi plejer at have kendte personer opstillet. Men partiet er jo i et vadested, og nu prøver vi altså noget nyt: At opstille en lovende ung kandidat, som vi selv kan være med til at forme, siger kredsformand Birgitte Dember.

Prøver at tænke nyt

- Vi mener, han kan være rigtig god, og vi opstiller ham, fordi vi synes, han skal i Folketinget. Vi synes også, at vi skal prøve at tænke nyt i partiet, og det er beslutningen et led i, siger Birgitte Demper.

Gentofte-kredsen regnes for at være den eneste stensikre kreds for De Konservative, hvor hvem som helst kunne blive valgt. Så med mindre partiet ligefrem ryger under spærregrænsen, er Casper Strunge sikker på at kunne skrive MF på visitkortet efter næste valg.

Jarlov i Barfoeds kreds

Det unge håb Rasmus Jarlov, som nogle konservative ser som en mulig kommende formand, har overtaget partiformand Lars Barfoeds traditionelt stærke kreds i Fredensborg. Men den tidligere socialminister Benedikte Kiær er også opstillet i Nordsjællands Storkreds, som kun ventes at give et mandat.

Så hvis det mislykkes for hende at blive borgmester i Helsingør, kan hun og Rasmus Jarlov komme til at slås om det ene mandat. Det er dog ikke sikkert, det ender sådan.

Der kan stadig flyttes rundt på kredsene, siger K-kilder.

Casper Strunge var ved sidste valg opstillet i netop Nordsjællands Storkreds, men blev ikke valgt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.