Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De konservative kæmper for livet med målinger på 3,5 procent og lige oveni i partiets dødskamp skal partiformanden, der står for værdier som kernefamilie og stabilitet, skilles. Det er dårlig timing, mener BTs politiske kommentator Lotte Hansen.

- Han burde have bedre styr på sin kone, som nu vælger at fortælle pressen om sin mands utroskab. Det her falder tilbage på dem begge to, og det tæller bestemt nedad i forhold til partiets dårlige meningsmålinger, siger Lotte Hansen.

Da Lars Barfoed trådte til som partiformand efter Lene Espersen håbede alle, at han kunne redde de skrantende meningsmålinger på fem procent. Men lige siden er meningsmålingerne stille og roligt dykket så meget, at partiet kan risikere at ryge under spærregrænsen ved næste valg og slet ikke komme i Folketinget

Og selv om den danske presse og vælgerne traditionelt set ikke tillægger personsager om utroskab særlig stor betydning, pynter det bestemt ikke på partiformandens image.

- Nu har hun jo valgt at stå frem, og det er ikke hjælpsomt over for en partiformand. Selv om der kun bliver skrevet en enkelt artikel om det, vil alle tale om det fra nu af, siger Lotte Hansen.

Vibeke Sylvest Barfoed siger mandag til bt.dk, at hun har bedt om en straks-skilsmisse på grund af sin mands utroskab. Lars Barfoed gik fra sin første kone, da han som familieminister forelskede sig i Vibeke Sylvest. Alligevel vil det ikke være tungen på vægtskålen, når vælgerne næste gang skal i stemmeboksen, vurderer Lotte Hansen.

- Det påvirker nok de konservative vælgere, men det kan jo næsten ikke gå værre. Vælgerne er så frustrerede i forvejen, så det kommer nok ikke til at tippe vægtskålen yderligere, siger hun. Vil det få konsekvenser for Lars Barfoeds virke som partiformand, at hans kone offentligt anklager ham for utroskab?

Deltag i debatten under artiklen

Andre læser også