Danmark har verdens største statsapparat målt pr. indbygger. Cirka tre gange større end Schweiz. Dette skyldes naturligvis, at danskere er totalt uregerlige. Der skal være en hær af en vis størrelse til at holde rede på disse vilde nordboere, som maler deres huse i forbudte farver, renser tagrender på uforsvarlig vis og den slags.

Og så har Danmark et misundelelsværdigt velfærdssystem, ligemeget hvor mange fejl man kan finde ved det. Selv min helt Bernie Sanders roser det. Men altid er der en, der kender en, der har en tante, som ikke fik aftensmaden bragt ud til tiden. Der er nok at brokke sig over, men alt i alt er det nok værre i de fleste andre lande. Ikke så vildt dyrt og ineffektivt som i Danmark, men heller ikke så omfattende.

Der ligger en, sikkert uskreven, beslutning om, at i Danmark skal ingen dø af sult eller kulde. Arbejdsløs eller syg, man skal kunne få til livets opretholdelse. Derfor har man vedtaget et par tusinde love og gennemført endnu flere løse tiltag, som skal sikre dette. Problemet er så, at man har med mennesker at gøre. Inde i systemet er der medarbejdere, som har en mistanke om, at nogle borgere vil snyde sig til 'gratis penge'. Og blandt borgerne er der faktisk folk, der gerne vil snyde sig til 'gratis gysser'. Ikke alle gider tage et lortejob til små penge, hvis man ved at tage sig til lænden, når man vakler ind på Borgerservice, kan få det samme udbetalt ved kasse 1. Og systemet skal sikre, at alle, der bruger det, har afsindigt dårlig samvittighed. Et paradoks i sig selv, når man nu har lavet det system for at hjælpe...

Nå, men derfor jagter systemet borgerne. En masse mennesker kommer i klemme! Selv alvorligt syge skal arbejdsprøves til vanvid, dyner skal løftes i privaten, Facebook checkes for at se, at folk ikke morer sig, mens de er på statens regning, nedskæringer skal ramme dem, som virker lidt slatne, arbejdsløse skal fremvise hundredevis af jobansøgninger for at bevise, hvor vilde de er for at feje cykelstier eller stable fiskekasser.

Dagpengesystemet er vanvittigt på en nærmest 'Stephen King'-agtig måde.

Og altsammen i en tid hvor vi ved, at robotter kommer til at overtage ganske mange former for arbejde, snart også som lastbilchauffører, piloter, læger. Software afskaffer snart revisorer, tekniske tegnere, musikere (er allerede sket..) Listen er ufatteligt lang.

Og når vi nu ved, at 'fuld beskæftigelse' og en arbejdsuge på 37 timer er en stendød 1960er ting, hvorfor så ikke tage skridtet ind i den virkelige verden, hvor borgerne bor? Fordi det er politisk sprængstof! Men i det mindste er det lidt på vej. I Holland, Indien og Finland og såmænd også i USA begynder man at tale om borgerløn. Elon Musk, (kendt som verdens redningsmand blandt tilhængere, hos andre som Tesla-drengen) taler om 'Universal Basic Income'.

Her skal så lige indskydes, at der rent faktisk er mangel på visse former for arbejdskraft i Danmark. Det er et andet problem, som jeg vil tackle senere i en foredragsrække rundt om i landet.

Forestil jer, nu hvor I alligevel holder Påskefri, at man afskaffede ALLE slags fradrag i lønindtægter. Alle. Ikke en dims tilbage. Intet rentefradrag når man køber bolig. Ingenting. Og man betalte f. eks. 40 procent i skat brutto af alt, hvad man tjente. Løn, renteindtægter, salg af tyvekoster, alt. Skattevæsenet kunne i så fald bestå af en Commodore 64 og to nørder, i det mindste hvad angår personbeskatning.

Og så fjernede man alle udbetalinger fra staten som f. eks. folkepension, SU, dagpenge, børnechecks og de andre hundredevis af ordninger. Tænk, hvad der kunne spares i administration.

Og så fik alle i stedet for en BORGERLØN. Lad os for sjov sige 14.000 kroner om måneden. Taxfree. Til alle over 18 år og til de dør. Uden betingelser af nogen art.

Alle dem, der så ville leve af at skrive limericks i et udkantshus i Skjern, kunne gøre det! Alle, der ville flytte i deres sommerhus og dyrke hvidkål, kunne gøre det. Alle, der ville tage et arbejde, kunne gøre det, og vide præcist hvad de fik ud af det (60% af lønnen). Plus deres borgerløn!

Tror I, at mange syge ville føle sig lettede? At mange lidt utilpassede personer ville trives lidt bedre. At lykkepilleforbruget ville falde? At samfundet ville spare den okkulte kasse på administration (Lad os nu bare sige, at nedskæringerne i det offentlige kunne klares ved naturlig afgang, for ikke at få fagforeningerne til at hyle op her i Påsken...) Tror nogen, at en person, som kan lide sit arbejde, ville holde op på grund af borgerløn?

Alternativet, de glade kaffepause-dansemus, har haft noget, der ligner lidt på programmet. Selv en blind høne finder korn.

Som det er nu, er Danmark et stresset, plaget, omkostningstungt samfund med alt for mange borgere på piller, i klemme og under opsyn. Lad os da for helvede slippe for det, når det nu viser sig i undersøgelse efter undersøgelse, at det ikke koster noget, hverken på tegnedrengen eller på produktionen.

Jeg har drevet mine venner til vanvid med mit Borgerløn-brøl de sidste 30-40 år. Jeg skrev for 35 år siden en sang om den usynlige mand, manden som samfundet slet ikke ser. Han ville trives afsindigt godt med en borgerløn.....