Iværksætteren er ikke medlem af Folketinget, har kun været medlem af Venstre en uges tid, men er nu minister.

Mia Wagner er mest kendt som iværksætter og for at være med i DR-programmet "Løvens Hule" på DR.

Men fremover bliver hun kendt som digitaliserings- og ligestillingsminister samt politiker for Venstre.

- For mig har det altid været Venstre. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det var Venstre, jeg hørte til hos, siger Mia Wagner ved torsdagens ministeroverdragelse.

Wagner afløser Marie Bjerre, der er færdig som minister og skal tilbage til Venstres folketingsgruppe. Wagner er hentet ind udefra og er dermed ikke medlem af Folketinget.

Hun har kun været medlem af Venstre i en uges tid, men har altså ifølge hende selv altid vidst, at hun politisk hørte til hos Venstre.

Marie Bjerre ville gerne være fortsat som minister, og hun var tydeligvis berørt og ked af det ved overdragelsen.

Det kunne Wagner også se.

- Til dig: Du er en super sej politiker. Du er en super sej kvinde. Hold da op for et aftryk, du har sat som minister. Nu får jeg helt kuldegysninger, siger Wagner til Mare Bjerre.

- Jeg har set mange talenter gennem årene og har fået næse for at se dem. Jeg tror, vi kan vente os meget af dig, siger Wagner.

Marie Bjerre har siddet i Folketinget siden 2019.

Wagner håber ligeledes at blive medlem af Folketinget en dag. Hun slår i hvert fald fast, efter lidt uklarhed, at hun agter at stille op til næste folketingsvalg.

- Det er klart med hensigt om også at stille op til folketingsvalget, siger Wagner til Ritzau efter ministeroverdragelsen.

Mia Wagner har tidligere haft dialog med Venstre om at stille op som folketingskandidat for "nogle år siden", men dengang var hun ved at stifte virksomheden Nordic Female Founders og fokuserede på det.

I juni 2023 solgte Mia Wagner virksomheden, hvorefter hun begyndte at tale med Venstre igen.

- Og så har jeg haft noget gode måneder til at finde roen, og måske finde mig selv lidt, og i det har jeg haft nogle dialoger, og blandt andet haft en dialog med Troels Lund Poulsen.

Mia Wagner beretter, at hun kendte Troels Lund Poulsen i forvejen.

- Både Troels Lund Poulsen, Stephanie Lose og jeg har haft snakke om, hvad der skal ske for Venstre, og jeg har været meget tydelig om, at det ligger mit hjerte nært, at Venstre skal have et boost, og jeg vil gerne bidrage til det.

Det er ikke første gang, at en investor fra "Løvens Hule" hentes ind på et ministerhold af Venstre. Tilbage i 2018 var det Tommy Ahlers. Han blev hentet ind som uddannelses- og forskningsminister, og han blev en stemmesluger ved folketingsvalget i 2019.

Efter valget var Venstre dog ikke i regering længere, og livet som menigt folketingsmedlem var ikke noget for Ahlers. Så han takkede af i dansk politik i 2021.

/ritzau/