Mette Reissmann melder sig som socialdemokratisk kandidat til at blive den næste overborgmester i København. Det oplyser hun på Facebook.

»Efter utallige opfordringer er det med stor glæde - og med kærlighed til København - at jeg meddeler mit kandidatur til posten som overborgmester i København. På sidste Folkemøde sagde Statsministeren til mig, at København skal gøres endnu bedre. Den vision deler jeg til fulde,« skriver hun.

57-årige Mette Reissmann sad i Folketinget fra 2011 til 2019 og er også kendt som tidligere vært i TV3 programmet 'Lukssfælden'.

Hun fortæller til JP, at hun har taget beslutningen om at stille op til overborgesmterposten med »stærk opbakning« fra bestyrelsen i sin kreds, Valbykredsen.

»Det er en beslutning, jeg har taget efter utallige opfordringer, og en beslutning, som ligger i naturlig forlængelse af, at jeg i forvejen er kredsens spidskandidat til Borgerrepræsentationen,« siger hun.

Posten som overborgmester blev ledig, da Frank Jensen 19. oktober trak sig fra dansk politik efter beskyldning om sexisme og krænkelser. Lars Weiss er tiltrådt som midlertidig overborgmester i København, indtil kommunalvalget bliver afholdt 16. november 2021.

Mette Reissmann oplyser til JP, at hun går til valg på mærkesagerne 'Børn, bæredygtighed, boliger, business og bredt samarbejde'.

Ved Folketingsvalget i 2019 fik hun 3.779 personlige stemmer, men måtte forlade Folketinget efter en tilbagegang til partiet i storkredsen.