Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bringer Christiansborg tættere på danskerne, når hun åbner munden. Derfor modtager hun årets Ting-Pris, som tidligere er gået til politikere som Johanne Schmidt-Nielsen og Pia Kjærsgaard.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) modtager årets Ting-Pris.

Prisen uddeles af netavisen Altinget.dk til en politiker, der kommunikerer, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.

Tidligere på året blev den skarpe kommunikation også belønnet, da Beskæftigelsesministeriet var det ministerium, der gik mest frem i en omdømmeundersøgelse fra Reputation Institute. En fremgang som flere kommunikationsfolk i Børsen tilskrev Mette Frederiksens kontante og klare stil.

Selv siger prismodtageren, at god kommunikation handler om indholdet.

- Kommunikation er vigtigt. Men kommunikation, der ikke har sit udspring i klare værdier og et entydigt mål, vil altid være baggrundsstøj – vil ikke blive hørt og derfor heller ikke rykke på det vigtigste: folks virkelighed. Jeg er ekstra glad for, at jeg får prisen i en tid, hvor det er særligt udfordrende at kommunikere tydeligt og klart. Vi befinder os i en krise, hvor der er endnu mere brug for ansvarlighed, og hvor der ikke er plads til lette løsninger, siger Mette Frederiksen ifølge en pressemeddelelse.

Med prisen for den klare kommunikation følger en bronzeskulptur udført af Pontus Kjerrman. Blandt tidligere modtagere finder man Mette Frederiksens øverste chef, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Villy Søvndal (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Lene Espersen (K) og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

Andre læser også