Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil stille skrappere krav til ledige på bistand.


Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Ifølge en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet er det sket en markant stigning i antallet af kontanthjælpsmodtagere, som ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og som heller ikke bliver mødt med krav om uddannelse eller aktivering. Konkret er gruppen af de svageste ledige vokset med 66 pct. på halvandet år.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Udviklingen får beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til at bebude kontante stramninger, når hun lige efter nytår tager hul på arbejdet med en kontanthjælpsreform.

- Der er behov for at sætte en effektiv bremse for, hvor mange flere der kommer ind i kontanthjælpssystemet, siger Mette Frederiksen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Blandt andet har Mette Frederiksen planer om at få gennemgået samtlige kontanthjælps-sager igen. Ifølge Mette Frederiksen kan en del af forklaringen på stigningen i tallene nemlig være, at sagsbehandlerne i nogle kommuner stiller for få krav og i lidt for høj grad er blevet de lediges advokater.

- I mange kommuner og blandt en del sagsbehandlere er der en alt for stor tendens til, at man indirekte fastholder folk på kontanthjælp, fordi sagsbehandlerne af et godt hjerte ønsker at sikre folk en indtægt, siger Mette Frederiksen.

Udmeldingen fra Mette Frederiksen kommer i kølvandet på den seneste tids voldsomme debat om fattigdom i Danmark og

HVAD MENER DU? BÆRER DET DANSKE SAGSBEHANDLER-SYSTEM EN DEL AF SKYLDEN FOR STIGNINGEN I ANTALLET AF DANSKERE DER IKKE STÅR TIL RÅDIGHED FOR ARBEJDSMARKEDET? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR