De private virksomheder skal op i tempo og tilbyde flere akutjob, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Det går i den rigtige retning med at nå de 12.500 akutjob, som skal være opslået inden 1. juli 2013, men de private virksomheder skal blive endnu bedre til at slå akutjob op. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Akutjobbene tikker nu ind i et højere og højere tempo. Kursen er rigtig nu, men jeg må samtidig sige, at vi endnu ikke er i mål, siger Mette Frederiksen i et skriftligt svar til Berlingske Nyhedsbureau.

- For at ramme målgruppen af langtidsledige bedst er der behov for, at de private virksomheder kommer mere på banen og opretter flere akutjob. Det er nødvendigt, hvis akutjobbene skal tage hånd om så mange langtidsledige som muligt og hjælpe dem i en ekstraordinær situation, siger hun.

Der var per 4. december slået i alt 2.466 akutjob op, oplyser Beskæftigelsesministeriet. Tal fra uge 48 viser, at de private arbejdsgivere havde opslået 276 akutjob, og det kan de altså gøre endnu bedre, lyder det fra Mette Frederiksen.

Ifølge aftalen om akutpakken skal de private virksomheder stå for 7.000 af de 12.500 akutjob, der skal være opslået 1. juli 2013.

- Jeg har i dag haft møde med kommunerne, som sammen med de andre offentlig arbejdsgivere er kommet godt af sted. Det er en svær tid, og mange langtidsledige kæmper for at finde et job. Derfor vil jeg opfordre alle virksomheder både offentlige og private til at slå endnu flere akutjob op, siger ministeren,

Kommunerne havde ved udgangen af uge 48 opslået 760 akutjob, regionerne 753 job, mens staten havde opslået 302 job.

Aftalen om akutjob er indgået mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at sikre de ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.