Danskerne er hårdt ramt af inflationen. Derfor har Mette Frederiksen netop fra Folketingets talerstol luftet muligheden for skattelettelser til de danske lønmodtagere.

»En liter mælk. 12 kroner. En pakke oksekød. 50 kroner. Smør. 25 kroner. Og benzinen er oppe i mere end 16 kroner literen. Inflationen er et spøgelse, der går gennem vores økonomi. Det udfordrer mange danske familier,« siger statsministeren, som fortsætter:

»Jeg vil gerne være med til at give skattelettelser, så lønmodtagerne får flere penge mellem hænderne,« siger Mette Frederiksen.

Straks efter sagde statsministeren dog, at det ikke er så ligetil, som andre partier får det til at lyde.

»For hvis vi skal gøre det på en måde, der ikke bare gør inflationen værre, så skal de skattelettelser finansieres. Og det er ikke småpenge, vi taler om,« siger Mette Frederiksen, som i sin regeringsperiode har hævet skatterne mere end 40 gange.

Mette Frederiksen forklarer, at hvis danskernes tab på inflationen skal kompenseres fuldt ud, så koster det 35 milliarder kroner. Hun nævner, at det er mere end udgifterne til SU eller alle danske plejehjem.

»Men det er ikke det samme som, at vi slet intet kan gøre,« siger Mette Frederiksen.

Her nævner Mette Frederiksen, at flere end 400.000 husstande har fået varmehjælp, og regeringen har foreslået, at de fattigste pensionister skal have en skattefri check på 5.000 kroner.

»Også denne krise skal vi håndtere på en måde, der både er ansvarlig og retfærdig. Hvor vi fører en ansvarlig økonomisk politik. Og hvor vi samtidig evner at hjælpe dem, der er hårdt ramt,« siger Mette Frederiksen.