Det er endnu ikke til at sige, hvad det betyder for vaccinationsplanen og genåbningsplanen i Danmark, at en af coronavaccinerne bliver sat på pause.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag efter en partilederdebat i Folketingssalen.

»Det ved vi ikke endnu. Vi har modtaget nyheden, mens jeg sad i Folketingssalen,« siger hun.

Tidligere tirsdag kom det frem, at det amerikanske selskab Johnson & Johnson har valgt at udskyde udrulningen af sin coronavaccine i Europa på grund af bekymringer om bivirkninger.

Det er sjældne tilfælde af blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader hos vaccinerede personer, der har ført til beslutningen.

»Myndighederne er gået i gang med at kigge på det med det samme,« siger Mette Frederiksen.

»Det er et lægemiddel, vi har med at gøre, og det skal kontrolleres, det skal overvåges. Vi skal være sikre på, at det virker, og vi skal være sikre på, at de risici, der måtte være, står mål med det udbytte, man har af vaccinen.«

»Derfor må vi nu overlade det til de danske og europæiske myndigheder og vurdere det, der foregår i USA om Johnson & Johnson-vaccinen,« siger hun.

I USA har størstedelen af landets cirka 120 millioner vaccinerede personer fået vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

6,8 millioner personer har fået Johnson & Johnson-vaccinen i USA. Vaccinen kræver i modsætning til de to ovenstående kun ét stik.

I Danmark er AstraZeneca-vaccinen blevet sat i bero på grund af lignende bekymringer om sjældne blodpropper med et lavt antal blodplader.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) meddelte fredag 9. april, at det undersøger fire mistænkelige tilfælde af blodpropper hos personer, der har modtaget Johnson & Johnsons coronavaccine.

Genoplev partilederdebatten og det efterfølgende pressemøde herunder: