Inge Messerschmidt sidder selv i byrådet for Dansk Folkeparti i Frederikssund og sidder på sidelinjen og ser magtesløs til, mens hendes søn Morten Messerschmidt ifølge moderen går mere og mere i stykker.

»Det er ganske forfærdeligt at se på, mens ens søn bare går mere og mere i stykker, og man ikke selv kan gøre noget. Derfor er det eneste, jeg har sagt til ham, at jeg er der for ham, og vi som familie bakker ham op,« siger Inge Messerschmidt til sn.dk.

Morten Messerschmidt blev fredag indlagt på Hillerød Sygehus, da han fik et ildebefindende under en køretur til et sommerhus med sin kæreste Dot Wessman.

Det er sket ovenpå, at Morten Messerschmidt og andre fra Dansk Folkeparti er under anklage for at misbruge EU-midler fra det europæiske parti Meld og fonden Feld.

Det bliver lige nu undersøgt. Og imens sidder en dybt ulykkelig Inge Messerschmidt og kunne intet stille op, da DF-politikeren blev indlagt i weekenden. Han er dog blev udskrevet lørdag, men hans rådgiver har meldt ud, at han nok kommer til at tage en pause fra politik i to måneder.

Inge Messerschmidt fortæller i interviewet, hvordan hun har afvist alle andre medier end det lokale, fordi hun føler, de kører 'en svinsk kampagne mod sønnen,' som hun ikke ønsker at bidrage til.

Hun fortæller også, at Morten Messerschmidt har det ganske forfærdeligt og sover det meste af tiden. Morten Messerschmidt voksede op hos sin mor i Frederikssund - i mange år som enebarn, men har senere fået fem mindre søskende, da moderen mødte en ny mand.

I et interview med Kristeligt Dagblad fortæller Morten Messerschmidt, at han var meget knyttet til sin mor de første år, men at det ændrede sig, da hun fik hans mindre søskende.

»I mine begyndende teenageår giftede hun sig igen og fødte mine fem mindre søskende. Det gjorde, at hendes fokus flyttede sig væk fra mig, og fra det tidspunkt begyndte min mormor og morfar at fylde meget i mit liv. De blev en fast kerne i mine modne barndoms- og ungdomsår, og det var dem, jeg søgte råd hos, da jeg skulle til at finde mine egne ben at stå på,« sagde han i maj til avisen.

Dog fortæller han også, at han aldrig har følt sig svigtet af sin mor, men at de blot var optaget af forskellige ting i de år. I dag repræsenterer de to så samme parti.

Dansk Folkepartis nye formand for gruppen i EU-Parlamentet Anders Vistisen stod mandag skoleret for parlamentet for at forklare brugen af EU-midler. Parlamentets talskvinde sagde efter mødet.

»Vi har seriøs mistanke om svindel grundet modstridende udtalelser fremsagt tidligere af partiet,« lød det fra Marjory van den Broeke ifølge Ritzau.

Derfor skal Anders Vistisen endnu engang møde op for at forklare sig torsdag.