Lyt til artiklen

DF-formanden er villig til at møde op på Inger Støjbergs hjemmebane for at debattere politik med hende.

En politisk duel på ord mellem Morten Messerschmidt og Inger Støjberg.

Det er ønsket fra førstnævnte, som han lufter onsdag i forbindelse med et pressemøde, som Dansk Folkeparti afholder under partiets sommergruppemøde i Roskilde.

»Mange har en opfattelse af, at stemmer man på Danmarksdemokraterne, så får man det samme som hos DF,« siger Messerschmidt.

DF-formanden mener altså, at det vil være godt for danskerne at kende forskellene på Dansk Folkeparti og Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

»Sådan at vi kan få afklaret, hvor vi ser ens på tingene, og hvor der er forskel på vores partier,« siger han.

Morten Messerschmidt erklærer sig villig til at møde Inger Støjberg til duel, hvor det skal være – også på Støjbergs hjemmebane i Hadsund.

»Jeg møder gerne op for at diskutere med Inger, hvor vi er enige, og hvor vi er uenige. Det synes jeg, at vi skylder danskerne,« siger DF-formanden.

Morten Messerschmidt har noteret sig, at Danmarksdemokraterne er braget igennem i flere meningsmålinger med over ti procent af stemmerne, kort tid efter at partiet er blevet etableret.

Modsat ligger Dansk Folkeparti i flere af de seneste meningsmålinger i en uønsket flirt med spærregrænsen på to procent. Næste folketingsvalg skal afholdes senest i juni næste år.

Danmarksdemokraternes succes er sket, på trods af at partiet endnu ikke har luftet ret mange politiske synspunkter.

Dansk Folkeparti har været i en stor krise i den seneste tid, hvor ikke færre end 11 af 16 folketingsmedlemmer har forladt partiet, efter at Morten Messerschmidt blev valgt til formand.

En del er nu løsgængere, mens den tidligere DF-gruppeformand Peter Skaarup er skiftet til Danmarksdemokraterne.

Flere andre af de frafaldne DF-folketingsmedlemmer har udtrykt, at de godt kan se sig i Danmarksdemokraterne.

/ritzau/