____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Morten Messerschmidt indrømmer, at han ofte vælger at deltage i den hjemlige politiske debat EU, frem for at passe en masse møder i Bruxelles.

Han tror dog ikke, at han skulle være mere væk fra arbejdet i parlamentet end så mange andre danske medlemmer.

 - Hvis de sidder og graver rundt i flere år gamle stemmelister, får jeg nærmest ondt af dem. Jeg tror ikke, at der er noget dansk medlem, der har en 100 procents tilstedeværelse i plenarsalen. Jeg tror vi ligger på 80-90 procent. I øvrigt er det ikke sådan, at dem der stemmer mest, har den højeste indflydelse.

Hvorfor var du ikke til stede, da man i 2012 stemte om flyttecirkusset?

 - Jeg kan virkelig ikke huske, hvad jeg lavede i februar 2012. Det er forunderligt, at det lige er den afstemning, der hentes frem. Vi har jo stemt om flyttecirkusset mange gange. Og at jeg ikke har deltaget i udvalget, er en temmelig bizar beskyldning, siger han og forklarer, at arbejdet i udvalgene fungerer på den måde, at man laver kompromisforslag, som bliver fremsat, og som herefter bliver behandlet.

 - Jeg vil meget gerne stå på mål for de afstemninger, jeg har deltaget i og ikke deltaget i. Jeg er fuldstændig åben om, at jeg har prioriteret nogle gange at være i Danmark, fordi jeg synes det er vigtigt at være til stede og være nærværende. Selvfølgelig passer jeg mit arbejde i Forfatningsudvalget.

- Jeg har haft seks rapporter i udvalget i den tid, jeg har siddet der. Så sent som i sidste samling fik jeg åbnet for alle afstemninger i Europa-Parlamentet. Det er et kæmpe skridt fremad, som jeg har taget, siger Morten Messerschmidt.

Hvorfor kan man så ikke se, at du har været til stede, når flyttecirkusset var været oppe?

- Det er meget muligt. Der er masser af møder, hvor jeg ikke har været til stede.

Men du er næstformand i udvalget?

- Ja, ja, men så har formanden været der. Det er ham, der leder mødet. Men det er bare ikke relevant. Hvis jeg ikke kan være til stede, spørger jeg min stedfortræder Stuart Agnew, om han kan taget mødet i stedet for mig.

- Sagen er, at når det kommer til de rapporter, er det noget der klappes af andre steder. Lige som i Folketinget, hvor forhandlingerne ikke foregår i folketingssalen. De egentlige politiske forhandlinger foregår i ministerierne, og i parlamentet foregår de på skyggeordførermøder. Det billede man fremstiller er usandt, siger han.

Men du har ikke været med til møderne i udvalget?

 - Og det er ikke der, de store aftaler bliver indgået. De bliver forhandlet på skyggemøderne, hvor man sender sine forslag ind og bliver enige om, hvad der skal stå i rapporten.

- Jeg er fuldstændig på det rene med, at jeg ikke har deltaget i alle møder, men det er ikke det samme som, at jeg ikke har været med i processen, siger Morten Messerschmidt.