Venstre lægger sig ned uden sværdslag, når partiet er indstillet på at finde en løsning på sagen om børnepenge til EU-borgere sammen med regeringen, mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Venstre svigter endnu en gang på EU-området, efter at Lars Løkke Rasmussen (V) har sendt et brev til statsministeren, hvori han erklærer sig parat til at finde en løsning i sagen om børnecheck til EU-borgere.

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF), som undrer sig over V-formandens brev.

»Jeg synes, det er et komplet svigt fra Venstres side, men det er vi efterhånden vant til, når det gælder EU-politikken. Ved sidste valg til Europa-Parlamentet hørte vi dem sige, at de ville sætte hegnspæle for EU, det er gået fløjten. Og nu ser vi dem springe op som løver og falde ned som lam, når det kommer til at beskytte børnechecken, nu vil de gerne forhandle med regeringen,« siger han.

DF-profilen understreger, at han havde håbet på en mere konsekvent linje fra Venstre, som tidligere har stået fast på, SR-regeringen burde kæmpe for at fastholde optjeningskravet på børnechecken i stedet for at lægge sig »fladt ned for EU-Kommissionen«.

Men nu kan man rette præcis samme kritik mod Venstre, mener Morten Messerschmidt.

»Faktum er, at Venstre lægger sig ned uden sværdslag. Jeg havde håbet, at Venstre ville stå ved den meget konsekvente linje, hvor de har sagt, at vi skulle kæmpe for at forsvare og bevare vores velfærdsordninger, men når Lars Løkke flirter med Helle Thorning, så er de to alen af ét stykke«.

Morten Messerschmidt foreslår, at man indbringer sagen om børnecheck for EU-Domstolen for at få en afgørelse af, om EU-borgere skal have ret til børnepenge i Danmark fra første arbejdsdag. Det sker på trods af, at han selv er kritisk over for at lade en retsinstans føre politik.

Spørgsmål: Hvordan kan du på én og samme tid sige, at det er forkert at lade domstolen føre politik, og samtidig opfordre til en sag der?

»Fordi det er det bedste, vi kan få i øjeblikket,« siger Morten Messerschmidt.