Villy Søvndal.
Villy Søvndal. Foto: Torkil Adsersen

Det danske euroforbehold er med til at placere Danmark i en gunstig position i EU, mener udenrigsminister Villy Søvndal (SF). Sludder og vrøvl, lyder det fra Morten Messerschmidt (DF).

Det bunder i rendyrket populisme, når Villy Søvndal (SF) roser det danske euroforbehold, mener Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF). Han betegner regeringens EU-politik som en lille båd, der uden ror driver rundt i alvorlig bølgegang.

- Hvis det virkelig er Villy Søvndals holdning, at euro-forbeholdet er en god ting for Danmark, så undrer det mig, at han ikke for længst på vegne af sit parti har nedlagt veto mod den danske deltagelse i bankunionen og finanspagten. I stedet lader han sammen med statsministeren som om, at Danmark er det 18. euroland, siger Morten Messerschmidt.

Ifølge Messerschmidt har regeringen i det skjulte taget danskernes stigende EU- og euromodstand til efterretning. Men De Radikale og Socialdemokratiet forsøger i det mindste at lurepasse i tavshed, lyder det.

- Både De Radikale og Socialdemokratiet er så taktisk begavede, at de helst ikke udstiller deres varme følelser for den fælles valuta alt for voldsomt. Anderledes forholder det sig med udenrigsminister Villy Søvndal, der med sin udmelding forsøger at slå plat på en folkelig stemning – men hvor det hele blot ender i ord uden handling, som vi så ofte har set det før fra den kant, siger Morten Messerschmidt og tilføjer:

- Regeringen skylder befolkningen et klart svar på, hvad der egentlig er dens politik. Er den reelle politik ikke – som Helle Thorning-Schmidt ganske rigtigt har påpeget – at man lurepasser i debatten og fortsat lader Danmark opføre sig som et euroland? Og er det dermed ikke ligeledes rigtigt, at udenrigsminister Villy Søvndals udmelding ikke er andet end varm, populistisk luft fra spindoktorernes værksted?

Også tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V), som for 20 år siden var med til at forhandle Danmarks fire forbehold hjem, undrer sig over Søvndals ros af Danmarks euroforbehold og kalder i Jyllands-Posten udmeldingen for noget vrøvl.


Er du enig med Søvndal i, at det er godt, vi har det danske euroforbehold?

Deltag i debatten herunder.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.