Lyt til artiklen

DF's nyvalgte EU-parlamentariker Morten Messerschmidt lagde pres på Lyngby-Taarbæk Kommune, der gav grønt lys for kærestens rutsjebane på Bakken.

Dansk Folkepartis stemmesluger ved Europa-Parlamentsvalget, Morten Messerschmidt, har presset på for at få godkendt den rutsjebane, som hans kæreste Dot Wessman og hendes familie har opført på Dyrehavsbakken.

På Dot Wessmans vegne skriver Morten Messerschmidt den 19. december sidste år til den tekniske direktør i Lyngby-Taarbæk Kommune. Han kalder det "stærkt kritisk", at kommunen har udskudt godkendelsen af rutsjebanen og beder om øjeblikkelig grave- og støbetilladelse.

Tilladelsen bliver givet allerede samme eftermiddag. "Efter aftale med borgmesteren", oplyser en embedsmand til DR Nyheder, selv om kommunen måneden før ellers havde truet med politi, hvis ikke byggeriet af rutsjebanen indstilles. Også godkendelsen hastes igennem hos kommunalpolitikerne.

Lyngby-Taarbæks borgmester Rolf Aagaard Svendsen erkender, at det kunne se ud som om, at man gav efter for DF-politikerens pres, men afviser, at det var tilfældet.

- Det var sagens substans, der gjorde, at vi gav den tilladelse, siger borgmesteren.

Morten Messerschmidt synes, at det er helt naturligt, at han hjælper sine venner med juridisk bistand.

- Man skal jo ikke være afskåret fra at foretage sig andet end politik, fordi man er medlem af Folketinget, siger Morten Messerschmidt.

Tornadoen er nu opført og kører med midlertidig tilladelse, da støjen fra rutsjebanen overskrider de tilladte grænser.

/ritzau/