De britiske konservative vil ikke have DF med i en ny gruppe i EU-Parlamentet, erfarer Ritzau. DF risikerer at strande på parlamentets yderste højrefløj.

Det kan godt være, at Morten Messerschmidt blev europavalgets topscorer, og at Dansk Folkeparti er blevet stuerene på den danske politiske scene.

Men på den europæiske scene bliver Dansk Folkeparti stadig set som et yderliggående højreparti med racistiske undertoner. Derfor risikerer Messerschmidt at blive holdt ude af en ny politisk gruppe for borgerlige EU-skeptikere i EU-Parlamentet under ledelse af de britiske konservative, som i disse dage bliver forhandlet på plads i Bruxelles.

- Den nye gruppe skal være en mainstream centrum-højre, anti-føderalistisk gruppe. Partiet vil ikke alliere sig med racister, og så kan du jo selv læse mellem linjerne, siger en centralt placeret kilde med henvisning til Dansk Folkeparti.

Messerschmidt, som i disse dage er i Bruxelles sammen med sin forgænger Mogens Camre for at føre politiske forhandlinger, har tidligere givet udtryk for sin interesse i den nye gruppe.

- Det er folk, vi deler et værdifællesskab med, sagde Messerschmidt til Ritzau før valget.

/ritzau/