Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ifølge Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er sagen om Vejlegården »grotest« og i strid med grundlæggende rettigheder.

Det højspændte drama, der i øjeblikket udspiller sig mellem Restaurant Vejlegården og 3F, får nu en ekstra dimension.

Det er europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF), der vil have EU ind i sagen. DFeren mener, at 3Fs ageren i sagen kan være i strid med helt grundlæggende rettigheder.

- Jeg synes, sagen bliver mere og mere grotesk. Vi har den danske model, som vi selvfølgelig skal beskytte, men det betyder netop ikke, at man skal tvinge virksomheder ind i en bestemt organisation. Det betyder bare, at arbejdsmarkedets parter skal være organiseret, siger Morten Messerschmidt, der henviser til en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

- Vi fik i 2006 en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der handler om eksklusivaftaler, og det, som LO og 3F gør gældende i denne sag, er, at de skulle have en eksklusiv ret til at indgå overenskomster med Vejlegården, og det, mener jeg, er fuldstændig absurd, siger Morten Messerscmhidt.

Morten Messerschmidt sender derfor nu et spørgsmål til EU-Kommissionen for at få dem til at tage stilling i sagen. Og han forventer, at 3F vil blive sat på plads.

- I 2006 sendte det chokbølger igennem fagbevægelsen, at eksklusivaftaler var ulovlige, og det var en god dag for friheden på arbejdsmarkedet. Jeg håber på, at det her vil få kommissionen til at udtale sig lige så krasbørstigt over for 3Fs blokader over for Vejlegården, siger han.

Morten Messerschmidt forventer, at EU-Kommissionen vil svare på spørgsmålet allerede inden for en måned.

I dag mødes 3F-formand Poul Erik Skov Christensen med Vejlegårdens ejer, Amin Skov, for at drøfte den højspændte situation. Forud for mødet sagde Amin Skov følgende til Berlingske Nyhedsbureau:

- Jeg vil opfordre 3F til at lave en overenskomst, som er bedre på fleksibiliteten og motivationen. Kan de gøre det, så vil jeg da ikke udelukke, at jeg vil indgå en aftale med dem. Men husk på, at det er en fagforening, der er blevet så stor og indspist, at jeg tvivler på, at vi på en enkelt lørdag eftermiddag i juli 2012 vil kunne komme det nærmere.

Andre læser også