Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kristian Thulesen Dahl sagde på aftenen for kommunalvalget farvel til sin formandspost i partiet Dansk Folkeparti – og det betyder, at der skal findes en ny.

Da han offentliggjorde sin afgang, nævnte han, at tidligere folketingsmedlem for Venstre – nu løsgænger – Inger Støjberg bør få en »fremtrædende position«, hvis hun melder sig ind i partiet.

Senere har han ikke afvist, at den position kunne være en formandspost. Men sker det, så melder en af Dansk Folkepartis helt store stemmeslugere sig ud af kampen om den øverste position i partiet.

»Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, så vil jeg klappe i mine små hænder,« lyder det fra folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt i onsdagens afsnit af programmet Lippert på TV 2 News.

»Og så stiller jeg ikke op,« siger han så.

Vært Søren Lippert spørger ham for at være helt sikker:

»Så hvis Inger Støjberg stiller op, er Morten Messerschmidt ikke kandidat?«

Svaret fra Messerschmidt er kort:

»Ja,« siger han.

Også medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod og medlem af hovedbestyrelsen Martin Henriksen er blevet nævnt som mulige kandidater.

Martin Henriksen har sagt til Ritzau tirsdag, at han for nu hverken kan afsløre sin favorit til formandsposten, eller om den favorit er ham selv. Han afviser det altså ikke.

Peter Kofod afviser heller ikke og siger under partiets hovedbestyrelse på Hotel Trinity i Fredericia lørdag, da han bliver spurgt om, hvorvidt han kunne finde på at gå efter formandsposten:

»Jeg er selvfølgelig glad for de opfordringer, jeg har fået de sidste par dage af partimedlemmer.«

Der var altså heller ikke meget at komme efter der.