Ofre for menneskehandel skal støttes i Danmark og hjælpes til at starte et nyt liv i deres hjemland. Regeringen og EL håber, at ny aftale vil få flere til at tage imod hjælp.

Indsatsen for at hjælpe udlændinge, der som sendes til Danmark for at arbejde som prostituerede mod deres vilje, bliver styrket med en ny aftale, som Enhedslisten og regeringen har indgået lørdag.

Hjælpen skal forbedres både i Danmark og i ofrenes hjemlande, mener parterne. Det gør de blandt andet ved at styrke den sociale indsats og forlænge perioden, hvor hjemsendelsen forberedes, fra 100 til 120 dage. Og når ofrene er sendt hjem, vil de kunne få hjælp til bolig, uddannelse og job i seks måneder mod de nuværende tre.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) håber, at flere ofre for menneskehandel vil tage imod tilbuddet om hjælp.

- Med aftalen tager vi et ekstra skridt til at hjælpe nogle af de allersvageste og mest udsatte mennesker i vores samfund, nemlig ofre for menneskehandel. Særligt er jeg glad for, at vi nu gør hjælpen til ofrene endnu bedre i hjemlandet. Vi må og skal gøre vores bedste for, at ofrene får en reel ny start, så de ikke havner i bagmændenes kløer igen, siger han i en pressemeddelelse.

Retsordfører Pernille Skipper fra Enhedslisten glæder sig over aftalen, der også indebærer, at der vil blive gennemført kampagner mod menneskehandel i 2013 og 2014.

- Ofre for menneskehandel har været udsat for noget af det værste, man kan forestille sig. Derfor er vi i Enhedslisten glade for, at vi tager nogle små, men vigtige skridt i retningen af at støtte dem bedre – både mens de er her, og når de vender hjem. Det er en lille, men meget udsat gruppe, og vi skal tage ansvar for at hjælpe dem, siger hun.

Der findes ikke nogen samlet opgørelse over antallet af ofre for menneskehandel i Danmark, men sidste år blev der registreret omkring 60 personer. Størstedelen kommer fra Afrika og Thailand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.