Mens kritikken raser, har Helle Thorning-Schmidt bl.a. hygget sig på Grønland med FNs generalsekretær, Ban Ki-moon.
Mens kritikken raser, har Helle Thorning-Schmidt bl.a. hygget sig på Grønland med FNs generalsekretær, Ban Ki-moon. Foto: Rino Rasmussen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt varmer op til et ballademøde i weekenden mellem Socialdemokraternes hovedbestyrelse og kredsformændene på noget usædvanlig vis.

Nemlig ved at folde sig ud i Natholdet på TV2 sammen med Anders Breinholdt - et program, der mest handler om at få et godt grin ved at kommentere fjollede eller ufrivilligt komiske TV-klip.

Det sker mens meningsmålingerne styrtdykker, en række centrale borgmestre voldsomt kritiserer regeringens økonomiske politik, og dele af baglandet og folketingsgruppen nærmest er i oprør.

Samtidig har en række kilder i ugens løb stædigt hævdet, at Thorning er på udkig efter et top-job i EU, og har planer om at forlade Danmark til sommer.

- Mange er frustrerede over, at meningsmålingerne er så dårlige og over den førte politik. Og så bliver de ekstra irriterede ved tanken om, at hun statsministeren rejser rundt i Europa og lægger billet ind på lukrative EU-poster. Mange er ved at have fået nok, siger en kilde i folketingsgruppen.

Flere kredsformænd har sendt skarpe udtalelser til hovedbestyrelsen, hvor S-ledelsen kritiseres for at være ’politisk tonedøv’ og ’uden kontakt til de vælgere, der har skaffet regeringsmagten.’

- Medlemmerne gider ikke længere stå på gaden og agitere, de ved dårligt nok hvad vores politik er, og går næppe ind for den. Der er også en del, der har meldt sig ud, siger Stig Erik Lundbo, Socialdemokraternes kredsformand i Frederikshavn.

Samtidig slår Thorning altså sine folder i Natholdet, som byder på et godt grin sent på aftenen, hvor kendte står i kø for at være medvært hos populære Anders Breinholdt, og mange tilsyneladende vil strække sig meget langt for at få et af kaffekrus med Natholdet-logo på med hjem.

I Statsministeriet oplyser man blot, at Thorning fik en henvendelse for tre måneder siden og straks sagde ja tak.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.