Liberal Alliance i Københavns Borgerrepræsentation har mistet det ene af deres to medlemmer.

28-årige Lillian Parker Kaule har meget mod sin politiske vilje meldt sig ud af LA søndag aften.

Kort fortalt føler det nu tidligere LA-medlem sig trampet på af sin partifælle Lars Dueholm, som hun har siddet i Borgerrepræsentationen sammen med indtil hun besluttede at blive løsgænger:

»Hvis man lægger sig ned som en dørmåtte, så er det kun et spørgsmål om tid før nogen tørrer fødder i dig,« siger Lillian Parker til BT.

Hun har flere gange krydset klinger med Lars Dueholm internt, og de to partifællers uenighed kulminerede tidligere på året, da Parker stemte imod et forslag om en bevilling på 1,25 millioner kroner til en glasskulptur, som Lars Dueholm har foreslået at stille op ved et boligkvarter i Ørestaden.

Læs også:

»Jeg stemte imod da den var til afstemning. Og den var en af Lars Dueholm små Hassan'er, da politikerne sad til en Hassan-runde, hvor de fordelte forskellige projekter mellem sig.«

»Så brød balladen ud for alvor, og jeg blev ved med at kritisere det, fordi jeg ikke mener, at det er LAs politik. Til sidst fik jeg mundkurv på. Og fik besked på at holde mig væk fra gruppemøderne, og at jeg ikke måtte udtale mig til pressen. Men jeg accepterede det dengang, fordi det var valgår,« siger Lillian Parker Kaule til BT.

Skulpturen skulle tilfældigvis opstilles i forbindelse med udendørsarealerne ved den boligforening, hvor Lars Dueholm selv bor, sammen med sin kone, Michala Dueholm, der i øvrigt er formand for områdets grundejerforening.

Senest har Lillian Parker fået besked fra Lars Dueholm om, at hun vil blive udelukket fra de kommende budgetforhandlinger i Københavns Kommune, så nu er mundkurven blevet for stram for den 28-årige politiker:

»Han har sagt, at jeg under ingen omstændigheder bliver inddraget i den proces. Så nu står vi i en situation, hvor vi er to i LAs gruppe, og den ene er meget kritisk overfor den andens tilgang til hvilke projekter, der er ægte liberal politik. Og jeg har altså et ansvar overfor de mennesker, der har stemt på mig, og kan ikke leve med, at mit mandat bliver fuldstændig betydningsløst.«

»Det er mega-ærgerligt, og jeg er ked af, at det skal ende her. Jeg støtter Liberal Alliances projekt, men jeg kan ikke stå på mål for, at enkeltpersoner misbruger deres politiske post til at køre deres egne personlige projekter.«

Læs også:

Læs også:

»De andre partier grinede af mig, da jeg stemte nej til Lars Dueholms forslag, fordi det kom fra mit eget parti. De synes, det var dybt komisk, at jeg stemte nej. Men ingen - heller ikke Lars Dueholm - var i tvivl om, at jeg var godt træt af at skulle stå på mål for socialistisk pamper-politik. Det er præcis den syge politiker-kultur, jeg ønsker at gøre op med,« siger Lillian Parker Kaule til BT

BT har talt med Lars Dueholm (LA), der ikke vil kommentere sagen.

»Vi har aftalt, at det er vores pressesekretær eller Kim Løfholm, der håndterer den sag,« siger Lars Dueholm, der ikke personligt vil kommentere beskyldningerne om pamperi og at han skulle have  givet Lillian Parker Kaule mundkurv på.

Kim Løfholm, der er formand for Liberal Alliance i København, har ikke reageret på BTs henvendelser.

 

Andre læser også