Nye Borgerliges medstifter og hovedbestyrelsesmedlem Svend Pedersen ekskluderes fra Nye Borgerlige. Det oplyser partiet til B.T.

B.T. har i den seneste tid beskrevet Svend Pedersens adfærd på sociale medier.

Svend Pedersen har for eksempel skrevet, at han mente, at statsminister Mette Frederiksen er »fullblown psykopat«, at SFs Pia Olsen Dyhr er en »storkorrupt magtgal kælling«, og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, benævnte han »kommunistbøsserøven«.

Derudover havde han skrevet på det sociale medie MeWe, at nogen burde give politiet 'nogle prygl', i forbindelse med at politiet havde trukket stavene, da en Men In Black-demonstration udviklede sig voldsomt.

Nye Borgerliges Svend Pedersen har opfordret til vold mod politiet og brugt voldsomme skældsord om danske politikere og embedsfolk. Han er desuden dømt for ærekrænkelse og injurier mod en tidligere partifælle og kompagnon.   
Nye Borgerliges Svend Pedersen har opfordret til vold mod politiet og brugt voldsomme skældsord om danske politikere og embedsfolk. Han er desuden dømt for ærekrænkelse og injurier mod en tidligere partifælle og kompagnon.    Foto: BONNERUP CLAUS
Vis mere

Svend Pedersen havde også tabt en injuriesag til sin tidligere partifælle og kompagnon Anahita Malakians, som retten mente, han uberettiget havde beskyldt for tyveri og hærværk. Han havde desuden kaldt hende blandt andet for en »skingrende bimlende vanvittig kvinde.«

B.T. kunne også dokumentere, at Svend Pedersen er blevet dømt til at betale 23.000 kroner til den kontroversielle advokat og formand for partiet Stram Kurs Rasmus Paludan, som han hyrede som advokat, men uden at betale salæret.

Pernille Vermund har tidligere givet udtryk for, at hun ikke mente, at Svend Pedersen skulle ekskluderes fra partiet, men bekræfter overfor Ekstra Bladet, at han nu er blevet netop ekskluderet. Det sker efter Ekstra Bladet har kontaktet Nye Borgerlige med flere grove ytringer, som Svend Pedersen er kommet med.

Svend Pedersen omtaler her Mette Frederiksen som 'fullblown psykopat'.
Svend Pedersen omtaler her Mette Frederiksen som 'fullblown psykopat'.
Vis mere

Blandt andet har Svend Pedersen skrevet, at det var »klogt og rigtigt«, da en person på Facebook citerede Mogens Glistrup for, at skulle have sagt, at »alle gode danskere er racister«.

»Jeg har gjort klar fra, vi stiftede Nye Borgerlige, at vi er ikke racister, og vi ville ikke kendes som racister. Og derfor har den slags også tidligere haft en kort proces i Nye Borgerlige,« siger Vermund til Ekstra Bladet.

Svend Pedersen stiftede Nye Borgerlige sammen med Peter Seier Christensen og Pernille Vermund, men meldte sig hurtigt ud af partiet igen.

Han har været nære personlige venner med Pernille Vermund og blandt andet været på ferie med hende og hendes eksmand Lars Tvede.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Pernille Vermund og Svend Pedersen.

Svend Pedersen omtaler Søren Brostrøm som 'kommunistbøsserøven' på det sociale medie MeWe.
Svend Pedersen omtaler Søren Brostrøm som 'kommunistbøsserøven' på det sociale medie MeWe.
Vis mere

Opdateres …