Svend Pedersen, der er medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse, medstifter af partiet og nær ven af Pernille Vermund, har på sociale medier opfordret til vold mod politiet og kommet med yderst nedsættende kommentarer om førende danske politikere og embedsmænd.

Det viser en gennemgang af Svend Pedersens sociale medier, som B.T. har foretaget.

Svend Pedersen har blandt andet på det sociale medie MeWe omtalt Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm som »kommunistbøsserøven« og kaldt Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen for »Babse Brækspand«.

Derudover har han på Twitter givet udtryk for, at han mente statsminister Mette Frederiksen var en »en fullblown psykopat«. I det hele taget omtales Mette Frederiksen ofte med ukvemsord på Svend Pedersens profiler på sociale medier.

Svend Pedersen omtaler Søren Brostrøm som 'kommunistbøsserøven' på det sociale medie MeWe.
Svend Pedersen omtaler Søren Brostrøm som 'kommunistbøsserøven' på det sociale medie MeWe.
Vis mere

Svend Pedersen – der også netop er valgt som næstformand for Nye Borgerliges lokalafdeling i København – har også på Twitter svaret SFs formand Pia Olsen Dyhr således:

»Vil du da ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling!«

Heller ikke Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen og De Konservatives Laura Lindahl er undsluppet Svend Pedersens kritik.

Lars Løkke Rasmussen får betegnelsen »den lille kvabsede fadølslort« af Svend Pedersen.

Svend Pedersen omtaler her Mette Frederiksen som 'fullblown psykopat'.
Svend Pedersen omtaler her Mette Frederiksen som 'fullblown psykopat'.
Vis mere

Laura Lindahl omtaler han som en »enfoldig curlingbimbo uden de store tanker inde i sit lille tøsehoved.«

Ud over de mange nedsættende ytringer, så opfordrer Svend Pedersen i et enkelt tilfælde til vold mod politiet i forbindelse med en demonstration, hvor den regeringskritiske gruppe Men In Black kom i håndgemæng med politiet. Her skriver han:

»Se politiet fremprovokere ballade lørdag aften. Nogen burde give de lømler nogle prygl for at gå en totalitær regerings ærinde uden respekt for Grundloven,« skrev Svend Pedersen på MeWe 10. januar 2021.

Svend Pedersen mener, at 'nogen skal give politiet prygl'.
Svend Pedersen mener, at 'nogen skal give politiet prygl'.
Vis mere

Svend Pedersen er eller har været en af Pernille Vermunds nære venner. Han var desuden en af de tre medstiftere af Nye Borgerlige i efteråret 2015 sammen med Peter Seier Christensen og Pernille Vermund. Han meldte dog hurtigt fra, og Peter Seier Christensen og Pernille Vermund fortsatte alene.

Svend Pedersen har desuden været med på privat ferie sammen med Pernille Vermund og hendes eksmand Lars Tvede, da de har været på tur i Tvedes yacht. Man kan se Svend Pedersen i rød T-shirt og blomstret skjorte i en kort video i dette opslag på Instagram, som Pernille Vermund har lagt op.

På Svend Pedersens private YouTube-kanal ses også adskillige videoer, hvor både Pernille Vermund og Lars Tvede optræder som privatpersoner.

I juli måned 2020 blev Svend Pedersen dømt for injurier, da han havde kaldt en person for »terroristsympatisør,« hvilket retten vurderede var forkert og injurierende. Svend Pedersen blev dømt til at betale 45.000 kroner til sagsøger Mahmoud Loubani.

Injurierne havde Svend Pedersen fremsat på Facebook, hvor han flere gange er blevet udelukket  – skriver han selv på MeWe – efter talrige overtrædelser af Facebooks retningslinjer.

Svend Pedersen skrev følgende:

»Terroristsympatisøren Mahmoud Loubani glæder sig til, at terroristerne tilintetgør USA. Så – Nu skal jeg nok også trækkes i retten af dette udskud, dette umenneske,« og fortsatte opslaget:

»I må meget gerne tagge lorten for mig, for min Facebook kan simpelthen ikke finde den. Vi skal have stadfæstet for retten, at han ER terroristsympatisør og umuligt kan føle sig æreskrænket af noget, han tydeligvis er stolt af at være.«

Svend Pedersen svarer Pia Olsen Dyhr med »Vil du da ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling!«.
Svend Pedersen svarer Pia Olsen Dyhr med »Vil du da ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling!«.
Vis mere

Siden 2015 har Svend Pedersen ikke været en aktiv del af Nye Borgerlige, men sidste år stillede han op til valg til partiets hovedbestyrelse og holdt en kort tale på partiets årsmøde. Den kan ses her.

Han blev valgt af medlemmerne og indgår således nu i den 12 mand store hovedbestyrelse.

B.T. har siden mandag formiddag forsøgt at kontakte Svend Pedersen på mail og flere telefonnumre, men uden held.

I forbindelse med en tiltale for underslæb tilbage i 2016, hvor Svend Pedersen blev frifundet, sendte han dog følgende skriftlige citat til B.T.:

Medstifter af og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige Svend Pedersen kaldte statsminister Mette Frederiksen for »fullblown psykopat«.
Medstifter af og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige Svend Pedersen kaldte statsminister Mette Frederiksen for »fullblown psykopat«. Foto: Emil Nicolai Helms
Vis mere

»Jeg er i alle forhold og til hver en tid et ordentligt menneske. Det er vigtigt at være et ordentligt menneske, hvis man skal kunne fungere som en fri mand. Og dét kan jeg. Jeg er helt fri og fortsat ustraffet, og jeg forventer respekt fra alle for fortsat at fremstå som en hædersmand,« skrev han.

B.T. har bedt Nye Borgerlige og formandskandidat Pernille Vermund om en kommentar til Svend Pedersens optræden på sociale medier, men hun har ikke ønsket at deltage.

Nye Borgerliges organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, har ifølge partiets pressetjeneste heller ingen kommentarer.