Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bør stille op som overborgmester i København.

Sådan lyder ønsket fra flere anonyme Socialdemokrater i partiets københavnske bagland, skriver Weekendavisen.

Ifølge mediet ulmer der et regulært oprør mod den nuværende overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, der kritiseres for at være svag og usynlig, og det skulle angiveligt underbygges af en undersøgelse, der lige nu skulle florere internt i partiet.

Derfor er der ønske om at få en landspolitisk kendis på posten.

Flere partimedlemmer synes, at overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S), er for svag og usynlig. 
Flere partimedlemmer synes, at overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S), er for svag og usynlig.  Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Ved kommunalvalget i 2021 gik Socialdemokratiet  i København fra 27,6 procent af stemmerne til 17,2 procent, mens Enhedslisten overtog titlen som kommunens største parti.

Så det var kun med det yderste af neglende, at Socialdemokratiet beholdt overborgmesterposten, og siden er den interne utilfredshed altså bare vokset.

Sophie Hæstorp Andersen selv anerkender, at det seneste kommunalvalg ikke gik tilnærmelsesvis, som det bør gå for Socialdemokratiet i København, men hun nævner også, at partiet fik et vælgerrap over nallerne i alle de store byer i landet.

»Hvis Socialdemokratiet skal tilbage i København, og det skal vi, er der ikke noget quickfix. Vi skal komme med politiske udspil, som er relevante for københavnerne. Det, synes jeg, vi er godt i gang med,« siger hun til Weekendavisen.

Avisen skriver videre, at fremtrædende socialdemokrater har haft følere ude hos Helle Thorning-Schmidt, som dog ikke har svaret definitivt tilbage.

Siger Helle Thorning-Schmidt nej tak, bliver miljøminister Magnus Heunicke (S), der ofte topper popularitetsmålinger af ministerholdet, nævnt som en alternativ mulighed.