Et anonymt øjenvidne fortæller nu til Børsen, at vedkommende har set og optaget en lydfil af Jon Stephensen, der forfalsker en underskrift.

Det skriver Børsen søndag aften, hvor mediet også offentliggør lydfilen, som den anonyme whisteblower ifølge mediet har optaget.

Den anonyme kilde fortæller ifølge Børsen, at han så det nuværende folketingsmedlen Jon Stephensen for Moderaterne skrive under i bestyrelsesmedlem Jakob Høyers navn, og at han optog det med sin telefon.

Jon Stephensen har flere gange afvist at have forfalsket Jakob Høyers underskrift.

På lydfilen kan man høre en stemme, der lyder som Jon Stephensens, sige navnet Jakob Høyer. Man kan høre, at der bliver skrevet på et stykke papir. Så bliver der sagt:

»Det ser meget godt ud, ikke?«

Børsen skriver, at de har efterprøvet lydfilens troværdighed ved at undersøge de såkaldte metadata for filen samt via en mail, der ifølge Børsen bakker filens indhold op.

Ifølge kilden, som Børsen kalder whistebloweren, er underskriften blevet sat på Jon Stephensens daværende kontor, da han var teaterchef i 2017.

Selve dokumentet havde ifølge kildens forklaring til avisen til formål at skifte ét medlem af bestyrelsen ud med et andet.

Kilden forsikrer ifølge Børsen, at han er klar til at stå frem som vidne i en retssag mellem Jon Stephensen og Aveny Ts bestyrelsesformand Henning Dyremose, hvis det kommer dertil.

Jon Stephensen fastholder i et skriftligt svar over for Børsen, at han ikke har forfalsket underskriften:

»Jeg skal gentage, hvad jeg har sagt, siden jeg første gang hørte om underskriften 23. maj 2022, at jeg ikke i 2017 har skrevet under på det pågældende referat. Jeg har intet motiv og har altid sørget for, at de personer, der skal skrive under, selv har skrevet under. Jeg agter ikke at føre min verserende sag i medierne. Sagen skal gennemføres ved domstolene.«

Aveny-Ts bestyrelsesformand, Henning Dyremose, anklagede i februar Jon Stephensen for at have forfalsket en underskrift i sin tid som teaterdirektør.

En anklage, som Jon Stephensen flere gange har afvist, og som han har krævet 100.000 i erstatning for i et injuriesøgsmål.

Flere eksperter i grafologi har tidligere i B.T. vurderet, at en forfalsket underskrift på et dokument til Aveny-Ts bestyrelse bærer en hel del ligheder med Jon Stephensens underskrift.

Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Vis mere

Også over for B.T. har Jon Stephensen flere gange benægtet, at han nogensinde har forfalsket en underskrift.

Da B.T. fangede Moderaternes formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, om anklagerne under en rejse til Indien, sagde han:

»Prøv lige engang at hør'– hvis ellers, jeg ved, hvad der er op og ned i den sag, så føler Jon Stephensen, at hans ære er gået for nær på baggrund af en masse mærkelige beskyldninger,« sagde Lars Løkke Rasmussen og fortsatte:

»Der er anlagt en injuriesag. Det tager domstolene sig af, og det har jeg fuldstændig tillid til.«

Samme dag, 27 februar, skrev han på Twitter:

'Jeg har 100 procent tillid (men jeg har selvfølgelig også være tæt på undervejs og kan se nuancerne mellem sort og hvidt). Vi tales ved efter retssagen.'

B.T. arbejder på en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen samt fra Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen.