Flere medier bekræfter, at folketingsmedlemmet Mike Fonseca er blevet politianmeldt for grooming.

Det 28-årige folketingsmedlem Mike Villa Fonseca er blevet anmeldt til politiet for grooming.

Det erfarer TV 2 og Ekstra Bladet.

Grooming er, når et barn eller en ung manipuleres af en voksen til at udføre bestemte, ofte seksuelle handlinger.

Over for TV 2 bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi, at det lørdag aften modtog en skriftlig anmeldelse for grooming. Politiet vil ikke uddybe, hvem anmeldelsen drejer sig om.

Mike Villa Fonseca fortalte fredag aften til TV 2, at han var i et forhold med en pige under 18 år, og at han dermed havde brudt Moderaternes adfærdskodeks.

Partiet tillader ikke medlemmer at have en seksuel relation til personer under 18 år.

Derfor stod Mike Villa Fonseca til at blive smidt ud, fortalte formand Lars Løkke Rasmussen, inden Mike Villa Fonseca selv valgte at blive løsgænger og gå på sygeorlov.

Mike Villa Fonseca slog også fast fredag, at der er samtykke fra pigens forældre til forholdet. Det blev bekræftet af pigens forældre i et anonymt interview med Ekstra Bladet lørdag aften.

- Tingene er sket lidt tidligt, men der er jo ikke noget forkert i det. Folk reagerer jo på aldersforskellen. Men vi har tillid til vores datter og Mike, sagde faren til mediet.

Ifølge forældrene er Mike Villa Fonseca kommet som "almindelig ven af huset" i omkring fem år. Han kender pigens far gennem deres fælles interesse for motorcykler.

Forholdet til datteren begyndte for fem måneder siden, lød det videre.

Fonesca understregede selv fredag, at forholdet er inden for lovens rammer.

Efter at Mike Villa Fonseca er ude af Moderaterne, nævnte han over for TV 2 tre partier, som han kunne se sig selv have en fremtid i.

Men lørdag har alle tre partier - Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance - afvist ham. Han er ikke velkommen i nogen af partierne.

Mike Villa Fonseca er valgt i Sjællands Storkreds med 505 personlige stemmer.

/ritzau/