Folketingspolitikere kæmper torsdag aften for at finde penge til at afskaffe den omstridte energiafgift PSO, som EU-Kommissionen har kendt traktatstridig i sin nuværende form.

Regeringen er sammen med et flertal i Folketinget blevet enige om at beskære den grønne check med omtrent 700 millioner kroner om året.

Der skal yderligere hentes omtrent 700 millioner kroner via at hæve bundskatten. Det erfarer Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans fra flere centralt placerede kilder.

Pengene skal gå til at afskaffe PSO-afgiften, og dermed er næsten hele beløbet fundet.

Det tyder dermed på, at erhvervslivet slipper billigere fra den grønne omstilling, end der var udsigt til under den gamle PSO-ordning.

Den endelige aftale om at afskaffe PSO forventes ifølge flere parter at falde på plads torsdag aften, men endnu er intet sikkert.

Aftalen ventes desuden blandt andet at inkludere en afskaffelse af hele eller dele af den såkaldte VE-pulje, der er afsat til virksomheder, som ønsker at gøre deres produktion mere energivenlig.

Man vil også hente penge fra reformer af energiområdet, der skal gøre det billigere at lave og distribuere energi. Endelig reduceres energispareindsatsen.

Den danske model for PSO er ifølge EU-Kommissionen traktatstridig i sin nuværende form, da udenlandske virksomheder ikke får del i den.

/ritzau/