Den libyske kvinde, Eman el-Obeidi, som blev massevoldtaget og mishandlet af oberst Gadaffis soldater, bør kunne få et midlertidigt ophold i Danmark. Det mener den konservative Naser Khader, som vil opfordre udviklings- og integrationsminister Søren Pind (V) til at gå ind i sagen, efter at det er kommet frem, at Eman el-Obeidi nu er blevet tvunget til at tage tilbage til Libyen af myndighederne i Qatar, hvor hun ellers havde taget ophold i første omgang.

-  Selv om kvinden kommer tilbage til de områder i Libyen, der er under oprørernes herredømme, så kan hun ikke føle sig sikker. Der er flere eksempler på, at kritikere af Gadaffi-styret er blevet dræbt. Således blev en ung kunstner forleden skudt på tæt hold, efter at han havde gjort grin med Gadaffi, fortæller Naser Khader.

Eman el-Obeidi blev verdensberømt, da hun stormede ind på et hotel i Tripoli, hvor den internationale presse var samlet under det libyske oprør tilbage i marts måned. Her fortalte hun grædende, at hun på rystende vis var blevet voldtaget og mishandlet af flere soldater. Efterfølgende blev hun hjulpet med at flygte til Qatar.

LÆS OGSÅ: 

-  Det var modigt af Eman el-Obeidi at stå frem, og hendes skæbne er et afskrækkende eksempel på, hvad der foregår i Libyen. Det er tale om et diktatur, som behandler deres borgere på en forfærdelig måde, og som forklarer, hvorfor Danmark gik forrest i kampen mod Gadaffi med bombeflyvninger over Libyen, siger Naser Khader.

Naser Khader har taget kontakt til Ibrahim Grada, som er talsmand for de libyske oprørere i Danmark, og denne vil forelægge sagen for oprørernes national råd.

LÆS OGSÅ: 

-  Jeg synes, det er en god ide at hjælpe Eman el-Obeidi på den måde. Derfor vil jeg forelægge sagen for oprørernes nationale råd. Det vil være et godt signal at vise, hvordan man kan hjælpe en kvinde, som er ramt på denne måde, og måske vil hun også kunne få god psykologisk hjælp i Danmark, siger Ibrahim Grada.

Naser Khader mener, at selve det praktiske med at få den voldtægtsramte kvinde til Danmark vil kunne foregå på flere måder, og han fremhæver, at f.eks. Sverige i sin tid hjalp forfatteren fra Bangladesh Taslima Nasren ved at tage hende til Sverige, efter at hun havde kritiseret de muslimske myndigheder.

Naser Khader håber i nær fremtid at få en direkte kontakt til Eman el-Obeidi.