Kronprinsparrets visit i Saudi-Arabien har nu vakt opsigt i udlandet, da kronprinsesse Mary ikke bar tørklæde.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys fem dages-tur til det arabiske land har i forvejen trukket overskrifter og skabt debat herhjemme, men nu gør den det altså også i udlandet.

Her er man blevet opmærksom på, at kronprinsesse Mary ikke har fulgt de naturlige skikke i olielandet, hvor kvinder normalt bærer tørklæde. Det skriver flere medier, deriblandt Daily Mail og Morocco World News.

Vis mere

Kronprinsparret besøgte den saudiarabiske kong Salman bin Abdulaziz, hvor kronprinsessen havde dækket arme og ben til, men altså ikke bar en traditionel hovedbeklædning.

Dermed er hun i samme båd som forgængerne Michelle Obama og Hillary Clinton, der ligeledes valgte ikke at bære et tørklæde, da de besøgte landet i henholdsvis 2015 og 2012.

Begge gange skabte det debat i USA og Saudi-Arabien, hvor man mente, det var respektløst ikke at følge den lokale kultur.

Det er ikke påbudt, at gæster i landet skal bære tørklæde, men det anses for god skik at gøre det. De saudiarabiske kvinder er derimod påbudt et tørklæde og løst, dækkende tøj, hvorfor omkring halvdelen bærer en niqab - en sort dragt, der kun afslører øjnene.

Kronprinsparrets saudi-visit har allerede haft en del kontroverser med sig. Blandt andet er fem personer blevet henrettet, mens de har besøgt landet.

Desuden nægtede mange saudiarabiske topfolk at give Mary hånden, da de skulle møde det danske kronprinspar.