Efter at Venstres Marion Pedersen har truet med at stemme imod næste års finanslov, vender hun nu rundt og understreger, at hun stemmer for den.

Efter at Venstres Marion Pedersen har truet med at stemme imod næste års finanslov, vender hun nu rundt og understreger, at hun stemmer for den.

Venstres Marion Pedersen lover nu alligevel at stemme for næste års finanslov.

Dermed er VK-regeringen atter sikre på sit flertal.

Marion Pedersen havde ellers mandag truet med at trække tæppet væk under regeringens flertal, fordi hun er utilfreds med et nyt forslag om skrotning af biler.

Forslaget indebærer, at grænsen for, hvad det må koste at reparere en bil, inden den skal skrottes, sænkes fra 75 til 65 procent af bilens værdi. Det vil ifølge Marion Pedersen koste op mod 500 job på de danske autoværksteder.

- Det er virkelig hjerteblod for mig. Jeg er nødt til at være tro mod mig selv, og jeg vil gerne kunne se mig selv i spejlet om morgenen, sagde Marion Pedersen mandag.

Men i løbet af tirsdagen er Marion Pedersen kommet på andre tanker.

- I forbindelse med udmøntningen af finansloven har jeg haft en række spørgsmål til ændringerne af reparationsgrænser for trafikskadede biler. Der er fortsat spørgsmål, som jeg gerne vil have afklaret.

- Jeg vil dog gerne understrege, at jeg som resten af Venstres folketingsgruppe stemmer for den samlede finanslov, skriver Marion Pedersen tirsdag aften i en fælles pressemeddelelse med Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, efter de to har drøftet sagen.

- Jeg er glad for at kunne slå fast, at det er en enstemmig folketingsgruppe, som stemmer for finansloven, skriver Kristian han.

Tidligere tirsdag sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen ved sit ugentlige pressemøde, at Marion Pedersen "får intet ud af at true sig til indrømmelser om skrot".

- Man kan ikke få noget igennem ved at gå og true. Der er indgået en finanslovaftale. Den støtter Venstres folketingsgruppe op omkring, sagde Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/