Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den radikale ligestillings- og kirkeminister, Manu Sareen, er ikke den eneste i familien, der har lyst til at engagere sig i politik. Men familien er åbenbart ikke helt enige om politisk ståsted.

Hans lillesøster Sabeena Sareen, 40, er netop blevet valgt som en af Liberal Alliances kandidater til kommunalvalget i København.

- Vi har altid været interesserede i politik i min familie. Min farmor var politisk aktiv i Indien, min far har været politisk aktiv og nu også Manu og jeg, siger Sabeena Sareen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun har gået med en drøm om et aktivt liv i politik i mange år.

- Jeg er enlig mor, og nu hvor min datter er blevet 6½ år, kan det lade sig gøre. Jeg har i en kort periode siddet i Amager Øst lokaludvalg. Jeg synes, politik er utrolig spændende. Du kan være med til at skabe en dagsorden, skabe forandringer og komme med forslag. Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke vil stille op.

Sabeena Sareen er pædagog og offentlig ansat og har længe været medlem af Liberal Alliance, fortæller hun.

- Jeg mener, at det er det parti, der er bedst til at føre os ud af den økonomiske krise. Jeg er liberal, men har selvfølgelig nogle kerneprincipper som pædagog og offentlig ansat. Der er simpelthen for meget bureaukrati.

Men vil Liberal Alliance ikke netop skære på den offentlige sektor?

- Vi skal ikke have dårligere service og forringelser. Men der er for meget bureaukrati, jeg savner fleksibilitet. Selvfølgelig skal vi hjælpe de svage, men de skal hjælpes til selv at træffe et valg. Det skal ikke misforstås, men jeg bor i ejerlejlighed og jeg har mindre i rådighedsbeløb end en, der er på offentlig forsørgelse.

Er risikoen ikke, at det bliver et samfund, der bygger på 'de stærkes ret'?

- Nej. Det handler om at møde folk, hvor de er. De skal ikke blive hængende i systemet så længe. Hvis et barn bliver konstateret ordblind, hvorfor samarbejder man så ikke om hurtigt at give ham det bedste tilbud?

Din bror, Manu Sareen er radikal - hvad tror du er årsagen til, at I har fået så forskelligt et politisk ståsted?

- Han tilhører rød blok og jeg tilhører den blå. Sådan er det. Men når vi mødes og diskuterer politik er det med respekt for hinandens synspunkter.

Fornemmer jeg, at du ikke vil sætte i bås med din storebror?

- Ja, selvfølgelig vil jeg ikke det. Han har sit og jeg har mit.

Liberal Alliances formand i Københavns Storkreds, Frederik Berling, fortæller, at Sabeena Sareen efter afstemning blandt kredsens medlemmer er nummer fem på listen. Liberal Alliance har i dag to medlemmer i Københavns Borgerrepræsentation.

- Sabeena er på mange måder et godt billede på, at Liberal Alliance består af andre end slipseklædte drenge og begejstrede Saxo Bank fans. Hun har en god profil som offentlig ansat, som hun har konkret viden om. Samtidig har hun anden etnisk baggrund lige som 22 pct at borgerne i København, siger Frederik Berling.

Andre læser også