Håndteringen af vielser af homoseksuelle i folkekirken har kostet kirkeministeren nogle store klip i popularitetskortet blandt landets præster.

Kirkeminister Manu Sareen (R) får længere mellem støtterne i den danske folkekirke. Næsten hver anden præst svarer i en ny undersøgelse, at de er utilfredse med Sareen som kirkeminister. Undersøgelsen er foretaget af DRs researchafdeling blandt 1.000 præster, og holdes resultatet op mod en lignende undersøgelse, som blev foretaget for tre måneder siden, ser det ikke godt ud for den radikale minister. Dengang svarede kun hver fjerde præst, at de var utilfredse med Sareen på posten.Ifølge DRs undersøgelse tyder meget på, at den dalende opbakning til Manu Sareen skyldes forslaget, om at tillade homoseksuelle par at blive viet i folkekirken. Selvom et flertal af præsterne går ind for at tillade vielser af bøsser og lesbiske, er opfattelsen blandt mange, at forslaget bliver hastet igennem.

En af dem er, der er stærkt kritisk over for kirkeministeren, er sognepræst Henriette Ringgaard i Skovlunde Kirke. Han er kommet og fortalt, hvad vi skal gøre og så må vi så selv ligge og rode med, hvordan vi gør det, siger hun.Henriette Ringgard mener, at kirkeministeren burde gå langsommere frem og respektere, at kirken har tradition for selv at håndtere indre anliggender som for eksempel vielsesritualer.Flere præster er dog også positive over for at ministeren er mere aktiv end sine forgængere. Ifølge Sognepræst Asser Skude fra Utterslev Kirke er det på høje tide, at folkekirken følger med tiden i blandt andet spørgsmålet om homoseksuelles rettigheder.- Det er på tide, at der sker noget, og folkekirken flytter sig. Jeg mener, det er fint, at vi har fået en kirkeminister, der tager fat om det her emne og er frontløber, siger han.Selv afviser Manu Sareen, at han er gået for hurtigt frem i sagen om vielser af homoseksuelle.

- Nu rykker jeg jo ikke folkekirken i et stort hug. Det eneste, vi giver mulighed for er, at alle medlemmer af folkekirken nu kan blive viet i folkekirken, og det har vi jo diskuteret siden 1989, siger han til DR.Forslaget om vielser af homoseksuelle i folkekirken forventes at blive vedtaget i løbet af 2012. Lovforslaget lægger op til, at det bliver frivilligt for hver enkelt præst om, han eller hun vil udføre ritualet.BNB