Lyt til artiklen

Den tidligere radikale social-og integrationsminister, Manu Sareen stråler nærmest af overskud efter Uffe Elbæks tale på Alternativets årsmøde i Odense i dag.

»Han havde de fedeste håndskrevne slides, og jeg er vild med den afslappede måde, han tackler det, når der går koks i rækkefølgen. Det er fantastisk at se, hvordan han virkelig har fået foldet sine vinger ud og er i øjenhøjde med os alle. Sådan ville Margrethe aldrig have gjort,« siger Manu Sareen.

Sareen skiftede i marts måned fra Radikale Venstre til Alternativet, og begrundede det dengang med, at han var tiltrukket af Alternativets ærlighed og nytænkning.

Og på dette hans første aarsmøde i partiet er han kun blevet bekræftet i, at han har valgt rigtigt.

»Jeg har glædet mig til at se, hvad det er for mennesker, der ville være her. Og det er en meget mere broget skare, end hos de radikale. Her er unge, ældre, hipstere og landmænd og i det hele taget et meget rørende energi. Det har jeg ikke set før,« siger Sareen.

Han møder også en delandre venner fra De Radikale på årsmødet, blandt andet hans tidligere kampagnegruppe. Alle er skiftet til Alternativet.

Under Elbæks tale til landsmødet fik partiet alene 50 nye medlemmer udover de 10.000, der allerede er skiftet.

Og Elbæks tale til de godt 600 deltagere på årsmødet vakte stor glæde, og blev gentagne gange afbrudt af begejstrede klapsalver.

»Det er fint, men hør her, vi kan så meget mere end det. Måske skulle vi danse i stedet for,« sagde Elbæk, hvilket straks fik flere til at tage et par improviserede dansetrin.

Ellers benyttede Elbæk sin politiske tale til at sende en hilsen og en tak til Enhedslisten, som Alternativet har haft det bedste samarbejde med det forløbne år.

»Og lad mig bare sige, jeg har også haft et dejligt kaffemøde med Mette Frederiksen (S), men der er andre, vi har haft et bedre samarbejde med. Enhedslisten har haft en oprigtig vilje til at deltage i samtalen, og det er der kun grund til at sige tak til,« siger Elbæk.

Han nævnte også, at man meget gerne også vil samarbejde med Socialdemokraterne, SF og Radikale, men det kræver, 'at man mødes'.

Og så lovede han forsamlingen en gang for alle, at Alternativet aldrig kommer til at pege på en borgerlig statsminister.